Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Irländska Ryanairpiloter strejkar igen

Ryanair kallar in medlare för att lösa konflikten med sina strejkande irländska piloter. Det är i dag den fjärde strejkdagen för irländska Ryanairpiloter i kampen för bättre anställningsvillkor.

En portugisisk resenär som drabbades av flygbolagets strejk den 25 juli.Bild: Francisco Seco
"Ryanair känner nu att det enda sättet att bringa lite sunt förnuft i den här frågan är genom att ta in en tredje part", säger Ryanairs HR-chef Eddie Wilson i ett uttalande.
Enligt AFP har 24 av 300 flygningar ställts in, vilket påverkar 3 500 passagerare under fredagen och en femte strejkdag är planerad nästa vecka.
Det har stormat kring Ryanair under en längre tid, men oenigheten eskalerade förra veckan då den irländska lågprisjätten aviserade planerna om att flytta flygplan från Irland till Polen. Det kan komma att kosta 300 tjänster, däribland 100 piloter.
Flygbolaget fördömer den femte strejkdagen som organiseras av fackförbundet Forca.
Ryanairs marknadschef Kenny Jacobs beskyller i ett uttalande även piloter från ett konkurrerande flygbolag för att tillsammans med piloter i Sverige, Nederländerna, Belgien och Tyskland medvetet störa Ryanairs affärsverksamhet.
På torsdag planerar även Ryanairpiloter i Sverige och Belgien att strejka medan piloter i Tyskland och Nederländerna överväger att delta.
Gå till toppen