Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Badsjön nästa poolrenovering på politikernas bord

Utomhusbadet i Svedala har nyligen renoverats. Nu kan Bara badsjö stå på tur.

Den smala stenläggningen kring badsjön anses opraktisk och behöver bytas mot en större och mjukare yta.Bild: Annika Ågren
Vid badet i Svedala har grå asfalt runt bassängerna bytts ut mot en mjuk ljusblå gummimatta som ska dämpa fall och minska antalet skrubbade knän och stötta tår.
Dessutom har badet fått en ny lekplats och omklädningsrummen rustats upp.
Läs mer: Mjukare bad och lekplats årets nyheter vid poolen
Nu har kommunen börjat undersöka möjligheterna för en liknande upprustning av badet i Bara.
– Det finns både önskemål och behov. Gångarna av betongplattor runt poolerna behöver bytas ut mot ett mjukare underlag och kiosken fräschas upp liksom duschar och omklädningsrum, säger Tomas Djurfeldt, som är kommunens områdeschef för kultur och fritid.
Underlaget av plattor kräver underhåll eftersom ogräs växer upp mellan dem. Dessutom är plattläggningen kring poolen smal, vilket gör att blöta fötter för med sig skräp från gräsmattan ner i vattnet som blir onödigt smutsigt.
En ny och större yta med gummiunderlag förväntas lösa de problemen och dessutom skona ett och annat knä på personer som råkar ramla på underlaget.
Även den slitna kiosken är ett bekymmer eftersom luckan är svår att öppna och utrymmet lätt blir så varmt att det är obehagligt för den som vistas där.
– Det vi gör nu är att se vad som behöver göras och vad det kostar för att sedan presentera det för politikerna i kultur- och fritidsnämnden som beslutar i frågan, säger Tomas Djurfeldt.
Någon uppgift om tidpunkt när upprustningen kan vara klar finns ännu inte.
Gå till toppen