Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Ladda upp för sex solskenskonserter i Skanörs hamn

Vill du hälsa solnedgången med musik? Nästa vecka kommer Goodnight Sun till Skanör med gratiskonserter och lokala gästartister sex kvällar på raken.

En vecka senare är det Lommas tur.
I sommar gör Goodnight Sun-turnén 47 konserter. Här spelar Tingsek och Måns Mernsten på en av konserterna i Malmö.Bild: Agnieszka Tobiasz
Det är trettonde året som musikern Peter Tegnér kör konsertkonceptet. I sommar gör Goodnight Sun totalt 47 spelningar och hittills har musikerna hälsat solnedgången i Lund, Genarp, Landskrona och Malmö. Näst på tur står Skanör med start på måndag och sex kvällar framåt.
– Det är första gången i Skanör. Jag har blandat lokala artister med andra som är etablerade i Skåne eller Sverige. Micke Larsén som är uppväxt i Skanör spelar. Det kändes väldigt naturligt att ha med honom som är en stor musikprofil på Näset. Sedan har vi flöjtisten Jörgen Tånnander, som också är född på orten, säger Peter Tegnér, som själv kommer från Höllviken.
I Skanör spelar också Tales, Anna Cederqvist Trio, Hush Forever och Magnus Tear Skogsberg.
Goodnight Sun kommer till Skanörs hamn för sex kvällskonserter.Bild: Sara Johari
Sedan konserterna startade i Malmö 2006 har konceptet successivt spridits till fler skånska orter.
– Goodnight Sun är musik i solnedgången, men lite mer än så. Man kan beskriva det i tre moduler. Att jag är där som värd och gitarrist, sedan är det en huvudgäst och en ung talang varje kväll. Det kan vara en duo eller trio med ungdomar också, men oftast är det en akt per kväll, säger Peter Tegnér.
– I höstas satte jag igång och pratade med flera kommuner, så det blev en väldigt kraftig expansion på en gång. Skanörs hamn är en av platserna som jag har kollat in under några år. Varje ställe som vi kommit till har fungerat fantastiskt bra.
Årets turné avslutas med sju spelningar i Lomma i slutet av augusti.Bild: Ingemar D Kristiansen
En nyhet för året är att fler unga musiker får möjlighet att framföra låtar.
– Tidigare har det varit några stycken per upplaga, nu är det varje kväll. I Skanör är det ungdomar från Näset fem av sex kvällar. Jag har hittat dem genom bland annat kontakter med Kulturskolan, Sundsgymnasiet och musikprogram på olika skolor i Malmö. Det blir en väldig vitamininjektion för alla inblandade att ungdomarna är med under konserterna.
För fyra år sedan kom Goodnight Sun till Lomma, som också är slutdestination för sommarens konserter i slutet av augusti. På scen står då bland annat Mary May Love, Brita Björs och Kv. Arken.
– Det blir kvällar med mycket innerlighet, värme, kärlek och spontanitet. Det är det som Goodnight Sun står för, säger Peter Tegnér.
Fakta

Goodnight Sun

Skanör: När: Den 6–11 augusti. Klockan 20 Var: Dansbanan i Skanörs Hamn. Vid dåligt väder, på Skanörs båtklubb.

Lomma: När: Den 20–26 augusti. Klockan 19. Var: Trädäcket vid biblioteket i Lomma. Vid dåligt väder, inne på biblioteket.

Mer info hittar du på hemsidan.

Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen