Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Loppisen har blivit en lördagstradition

Att fynda begagnat är populärt. Det märks inte minst i Erikshjälpens butik på Öresundsvägen där folk är på plats och köar redan innan öppning. Sydsvenskan kom förbi på lördagsförmiddagen för att kolla in fynden.

Mirjan YuBild: Moa Dahlin
Marjan Yu, 4 år: en gitarr
Mamma Nina Gao berättar: Hon gillar att spela, dansa och sjunga så jag tror det är därför hon fastnade för gitarren. Vi flyttade till Lund för bara en månad sedan. Vi är från Beijing i Kina och min man ska studera en master i humanekologi. Vi har redan varit här i affären flera gånger, här finns mycket att fynda för oss alla."
Christer AugustssonBild: Moa Dahlin
Christer Augustsson: serietidningar
"Jag har fått något av en fix idé om att jag ska hitta ett ex av alla serietidningar från 60-talet som inte längre finns. Jag har inte kommit så långt än, men idag har jag hittat några Stålmannen och Buster. Buster var väldigt speciellt för mig i barndomen, den kom varannan torsdag och att sätta sig och läsa den var en helig stund. Jag kommer hit ganska ofta, det är trevligt att cykla hit när det är fint väder."
Anna GrytzellBild: Moa Dahlin
Anna Grytzell: kläder, och kanske stickor
"Just nu stod jag och kollade på garn och stickor. Jag har hjärnskakning så just nu får jag inte kolla på tv så jag tänkte att stickning kan vara bra. Annars idag har jag hittat en klänning och en kavaj. Jag bor här i närheten och är här ganska ofta, för det mesta brukar jag mest köpa böcker."
Lennart TordenheimBild: Moa Dahlin
Lennart Tordenheim: en tallrik
"Jag har redan arton sådana här tallrikar hemma så det var roligt att hitta en till. Jag vet inte riktigt var de kommer ifrån, men jag tror de är från Tyskland och början av 1800-talet. Än så länge har jag inte satt upp någon av tallrikarna, men jag tänkte ha dem i min kolonistuga."
Gå till toppen