Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lyckad Hambletonian för Jimmy Takter

Jimmy Takter hade en strålande lördag på Meadowlands-banan i New Jersey. Han tog hem tre av de största löpningarna och var själv trea i Hambletonian stakes med Tactical Landing.

Segern gick till Atlanta – enda stoet i loppet. Uppfödare är svenske Stefan Balazsi. Scott Zeron satt i sulkyn och ledde loppet från start till mål med det snabba stoet.
Örjan Kihlström var femma med Evaluate, som ägs av Stefan Melander.
Åke Svanstedt vann Hambletonian i fjol med Perfect Spirit. Det fanns stora förhoppningar om andra raka i största loppet för treåringar med Six Pack men Svanstedt gjorde det mesta fel i försöket. Efter en defensiv styrning fastnade Six Pack till slut i en konkurrent kort före mål och loppet var förstört.
Svanstedt sover nog inte gott i natt.
Segern gick till Tactical Landing, körd och tränad av Jimmy Takter.
– Hambletonian är ett ”crazy race”, här kan allt hända. Det var otroligt bra gjort att vinna försöket. Han hade bara gjort tre starter i år och är väldigt orutinerad fortfarande, sade Takter.
I förra veckan ringde Jimmy Takter brorsan Johnny och frågade om han kunde komma över för att köra några hästar under Hambo-dagen på The Meadowlands.
Johnny tackade ja och vann det största loppet för tvååriga ston – Jim Doherty memorial – med The Ice Dutchesss. Stoet fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren, luckan kom invändigt mitt på det långa upploppet och The Ice Dutchess sprintade till säker seger.
Förstapriset en dryg miljon kronor.
Johnny Takter var ett enda stort leende när han körde tillbaka mot vinnarcirkeln för att ta emot hederspriset.
För sju år sedan vann han det största tvååringsloppet för hingstar – Peter Haughton memorial med Weingartner. Brorsan Jimmy tränade även den vinnaren.
För bara några månader sedan skrev Johnny Takter ett långt brev där han berättade att han skulle sluta som travkusk. Men nu är han tillbaka i sulkyn och hetare än på länge.
Johnny har vunnit 24 lopp på 182 starter i Nordamerika och kört in närmare 20 miljoner kronor.
Jimmy Takter vann även Hambletonian Oaks med Manchego. Det var åttonde tränarsegern i treåringsloppet för ston och den femte i rad.
Gå till toppen