Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mikael sliter för att lyckas följa trafikreglerna i centrum

Mikael Lindberg har levererat öl till Lunds restauranger i nio år. Det har alltid varit en kamp mot klockan då han egentligen inte får ha lastbilen i centrum efter klockan 11 på förmiddagen.

Mikael Lindberg är lastbilschaufför och har kört ut öl till restaurangerna i Lund i snart 10 år. Det är inte bara ett tungt arbete, på en dag kan han lämna 14 ton öl med handkraft, utan han måste även ta hänsyn till trafiken och var han kan parkera i Lund. Många gånger är det parkeringen som är det svåraste.Bild: Ingemar D Kristiansen
Biltrafiken i centrala Lund ska anpassas efter gång- och cykeltrafiken. Det tycker majoriteten av Lundaborna i Sydsvenskans opinionsundersökning. Men hur fungerar det idag? Sydsvenskan har träffat några av de yrkesgrupper som har Lunds smala kullerstensgator som arbetsplats.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen