Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Raja Ribb rensade bort alla kuponger

Inför den sista V75-avdelningen återstod tio kuponger med sex rätt. Men sedan storskrällen Raja Ribb vunnit det sista loppet i Rättvik återfanns ingen kupong med samtliga sju vinnare.

Sex rätt gav nu 1,7 miljoner kronor.
Det var endast tre hästar som var mindre spelade än Raja Ribb i Sommartravets final med hela 300 000 kronor till vinnaren. Kusken Tomas Pettersson valde en defensiv taktik för att spara krafterna till slutet.
Bild: Noella Johansson/TT
– Jag körde Raja Ribb senast och då gick han jättebra efter startgalopp så jag visste att han var i toppform. Men för att lyckas i ett sånt här tufft lopp krävdes en hel del tur och vi hade maxflax, allt stämde. Jag chansade invändigt från början och på sista långsidan kom vi ut i andrapar utvändigt. I sista kurvan kändes min häst bra och då förstod jag att vi skulle kunna vinna. En väldigt rolig seger, sade Tomas Pettersson.
Tränaren Kristofer Jansson är en doldis med proffslicens i Gävle. Han tränar bara tolv hästar och Raja Ribb är stallets stora stjärna.
– Det här är absolut det största som jag vunnit. Hästen betyder jättemycket för både mig och min familj. Jag fick in honom i träning som treåring, då han tjänat drygt 20 000 kronor. Med 300 000 kronor i förstapris i dag närmar han sig miljonen i prissumma. Det är en fantastisk individ, sade Jansson, 32 år.
Västerbo Grosbois/Rauno Pöllönen avslutade bra till andraplatsen men nådde aldrig fram till vinnaren Raja Ribb. Hemmahoppet On Track Piraten/Hans Strömberg hamnade hopplöst till från dubbla tillägg men nådde tredjeplatsen efter ett starkt slutvarv ute i spåren.
I Ego Boys minne blev det däremot hemmaseger genom Cool Keeper och Leif Witasp. Rättvikstränaren var oerhört glad efter segern i det klassiska loppet som kördes första gången 1975.
– Det här var otroligt häftigt, sade Witasp som höjde både arm och ben i en segergest.
– Jag har vunnit många stora lopp men det här var något extra, att få vinna här hemma inför en sån stor publik.
Witasp släppte ledningen till favoriten Canari Match i första kurvan. Han åkte sedan med bakom i det tuffa tempo som var strax under 1.10,0. Han kom först ut i andraspår och 150 meter från mål kom luckan som innebar seger.
Vinnartiden 1.09,9 var tangerat banrekord.
– Hästen har fått några tuffa lopp på slutet och det har gjort honom gott. Han har haft lite magproblem men han kändes väldigt fin i dag, sade Witasp.
För ägarparet Mats Eriksson och Anette Karlström (stall Mamsen) var det en stor seger.
– Det här skulle alla hästägare få uppleva någon gång. Men måste förstås tacka Anette som gör allt arbete med hästen, sade Eriksson.
Gå till toppen