Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengård vände negativa trenden

Rosengård både radade upp frilägen och brände dem. Men till slut fick skåningarna ändå fira första trepoängaren - på fyra matcher.
– Med väldigt dåliga förutsättningar, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

180705 Rosengårds Anja Mittag deppar på gräset under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Rosengård och Växjö den 5 juli 2018 i Malmö.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166Bild: Christian Örnberg
De fick både ett, två, tre och fyra frilägen, men avsluten var alla för tama för att gå i mål.
Det första friläget fick Anja Mittag redan efter en kvarts spel. Hon snodde då bollen från Växjös mittback innan hon drev fram och avslutade på hemmalagets framrusande målvakt Katlynn Fraine.
Nästa läge kom i den 37 matchminuten. Då var det Fiona Browns tur att missa.
I inledningen av den andra halvleken fick Mittag en ny chans när hon kom ensam med Fraine. Den här gången rundade hon målvakten, men avslutet var för tamt. Den hemåtrusande ytterbacken Nellie Karlsson räddade nämligen bollen med klacken på mållinjen.
Men till slut kunde Rosengård ändå göra mål. Och det var tredje gången gillt för den anfallande tyskan - Anja Mittag.
Strax efter ledningsmålet fick Malmölaget också ett nytt friläge. Den här gången var det den inbytte anfallaren Lisa-Marie Utland som fick chansen.
Men även hon missade.
– Det är klart att vi skulle ha gjort något mål på alla de här chanserna. Då hade vi fått en bekvämare resa genom matchen, säger Jonas Eidevall.
Hur kommer det att ni missade så många lägen då?
– Det är en kombination. Deras målvakt gör några fantastiska räddningar några gånger och sedan är det skickligheten i avsluten som inte är tillräckligt bra, säger Eidevall.
Trots de missade målchanserna innebar resultatet, 0–1, ändå att Rosengård kunde fira sin första seger i Damallsvenskan på fyra matcher.
– Det är jätteskönt och bra att vi kunde kontrollera spelet på en väldigt, väldigt dålig fotbollsplan. Vi hade nog helt andra förväntningar när vi skulle åka hit och spela på en ny hybridmatta. I stället fick vi spela på en alldeles för långhårig plan som var helt sönderkrossad med sand, säger Eidevall.
– Så det var väldigt dåliga förutsättningar att spela bra fotboll, men jag tycker vi hanterade det väldigt bra.
Gå till toppen