Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
TFF

TFF allt djupare ner i bottenträsket

Trelleborg föll mot Hammarby - igen - och parkerar därför under nedflyttningsstrecket.
Men den här gången visade två spelare upp ett lovande samarbete.

180805 Trelleborgs Freddie Brorsson och Hammarbys Björn Paulsen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Trelleborg den 5 Augusti 2018 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210Bild: Kenta Jönsson
Hammarby hade det mesta av bollinnehavet, men till skillnad från det senaste mötet lagen emellan spelade TFF ganska bra anfallsfotboll när de väl fick tag i bollen. Mycket tack vare Deniz Hümmet och Felix Hörbergs samarbete.
Gästande TFF:s och matchens första farliga läge kom via de redan nämnda.
Hümmet fick bollen strax utanför straffområdet och hamnade då i ett en-mot-en-läge. Han gjorde sin spelare, men under tiden hann andra Hammarbyspelare hem på rätt sida bollen. Då slog Hümmet ut bollen på kanten till Hörberg, men efter ett misslyckat inlägg kunde Hammarbyförsvare driva upp bollen i plan. Då jobbade Hümmet ikapp försvararen och vann tillbaka bollen efter en snygg glidtackling. Han reste sig upp och slog bollen snett inåt bakåt till Zoran Jovanovic som avslutade högt på mål.
Men Hammarbymålvakten och den förre MFF-spelaren Johan Sellberg-Wiland räddade enkelt.
Ännu närmare ett ledningsmål kom gästerna strax innan halvlek. Återigen via ett snyggt samarbete mellan Hörberg och Hümmet som till slut hittade Freddie Brorsson snett inåt bakåt i straffområdet. Men 21-årigen missade bollen, i vad som annars förmodligen hade blivit mål.
Under den första halvleken av matchen radade även Hammarby upp lägen, men TFF lyckades hålla det mesta utanför sig - förutom två lägen.
I det första läget hamnade bollen hos en ensamstående och framrusande Jiloan Hamad på bortre stolpen. Eftersom en annan Hammarbyspelare stått i offsideposition stannade hela TFF-försvaret upp och Hamad blev därför ensam med bollen bakom samtliga försvarare. Dock missade han hela målet när han på ett tillslag försökte sätta den på främre stolpen.
Efter en halvtimmes spel skruvade Hammarbys Muamer Tankovic bollen i ribban på en frispark strax utanför straffområdet.
Den första halvleken var med andra ord rätt jämn sett till målchanser.
Men i den andra halvleken steppade Hammarby upp. De pressade direkt på och TFF fick svårt att hitta något eget spel och till slut kunde skåningarna inte hålla undan längre.
Efter en timmes spel kom nämligen Hammarbys ledningsmål. Då fintade Tankovic bort sin back i ytterkanten av straffområdet och slog in bollen i mål, precis framför en offrande Kofi Sarkodie, som så när styrde bollen utanför målet.
Hammarby fortsatte sedan att ösa på och det var nästintill spel mot ett mål fram till den sista kvarten. Då backade hemmalaget hem och Trelleborg kunde börja spela runt. Problemet för TFF var att de inte lyckades komma till speciellt många avslut.
Närmast en kvittering kom ändå Hümmet. 21-åringen fick bollen i straffområdet och avslutade hårt och distinkt på mål. Men Wiland stod för en jätteräddning och Trelleborg fick se sig besegrade - igen.
Gå till toppen