Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gustav Fridolin rasar mot Moderaterna i Staffanstorp

Moderaterna i Staffanstorp vill inte ha några genuspedagoger i skolorna, det är ett av deras budskap inför valet. Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) är kritisk:
– Att skapa en motsatsställning mellan kunskapsfokus och jämställdhetsarbete för att vinna lite röster, det är långtifrån den erfarenhet som de allra flesta lärare har. Och det är faktiskt bara dumt.

"Jag förstår väl att de gör det just för att göra mig upprörd. Men det de spelar med är arbetsmiljön, och förutsättningarna, för eleverna i sin kommun", säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) om Staffanstorpsmoderaternas slogan inför valet.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Det var för ungefär två veckor sedan som barn- och utbildningsnämndens andra vice ordförande, Laila Olsen (S) inkom med en motion om att skolorna och förskolorna i Staffanstorp skulle ha tillgång till genuspedagoger, som ett sätt att öka jämställdheten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen