Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är ensemblen som ska ta musikalen ”Annie” till Malmö

Fjorton barn, tre hundar, två Annie och en orkester – allt under regissören Eva Rydbergs vakande blick. Nu börjar höstens storföreställning ”Annie” att växa fram på Nöjesteatern. I huvudrollen syns Lily Wahlsteen och Ella Andersson Bessman.

Lily Wahlsteen delar rollen som Annie med Ella Andersson Bessman.Bild: Patrik Renmark
300 barn sökte roller i musikalen ”Annie”. Nu står två av dem redo att inta Nöjesteaterns scen som den 11-åriga barnhemsflickan. Under måndagen träffade de två skådespelarna för första gången varandra och resten av ensemblen.
Men vissa ansikten känner de båda igen sedan tidigare. Ella Andersson Bessman har två vänner som hon känner från vårens auditions. Och Lily Wahlsteen har sin mamma, artisten och skådespelaren Anna Sahlene, i ensemblen.
– Mamma blev uppringd och fick frågan om hon ville göra rollen som Grace. Hon visste att Annie var min drömroll så hon tipsade mig. Jag kom hit på audition och fick rollen, säger Lily Wahlsteen.
Läs också Eva Rydberg sätter upp succémusikalen ”Annie” i Malmö
Hon är från Stockholm – så det väntar en hel del pendling för mor och dotter framöver. Lily Wahlsteen har sjungit och spelat teater innan, både på scen och framför kameran. Dansen är det hon är mest nervös över i rollen som ”Annie”.
Ella Andersson Bessman är en van dansare. Hon tror att sången blir den största utmaningen för henne i ”Annie”.Bild: Patrik Renmark
Även Malmöbon Ella Andersson Bessman fick tips om rollen av sin mamma, jazzsångerskan och skådespelaren Eva Andersson Bessman. Hon har dansat sedan hon var fyra år gammal – men det här är första gången hon står på scen i teatersammanhang.
– Jag skickade in ett foto och sedan fick jag komma på sång-, dans- och teaterprov. Sedan fick jag veta att det var jag som var Annie, säger Ella Andersson Bessman och spricker upp i ett leende.
”Annie” handlar om en föräldralös flicka i 30-talets New York. Annie bor på ett barnhem som styrs med järnhand av Miss Hannigan, en lätt alkoholiserad kvinna som inte är särskilt förtjust i barn. Men en dag får Annie lämna barnhemmet för att tillbringa en jul hemma hos miljardären Oliver Warbucks.
Hur skulle ni beskriva karaktären Annie?
– Hon är en stark tjej som håller ut, även om hon är på ett fruktansvärt ställe. Hon är en cool tjej, säger Lily Wahlsteen.
– Hon är stark – men hon utnyttjar det inte, till exempel genom att slå folk. Hon är verkligen stark på insidan, säger Ella Andersson Bessman.
Eva Rydberg axlar rollen som regissör när ”Annie” på nytt sätts upp på Nöjesteatern.Bild: Patrik Renmark
Det är inte första gången Nöjesteatern sätter upp ”Annie”. Uppsättningen 2005 blev teaterns största framgång dittills. Då spelade Eva Rydberg barnhemsföreståndaren Miss Hannigan, en roll som hon även har spelat i Danmark. Nu axlar hon istället rollen som regissör – och Nanne Grönvall spelar Miss Hannigan.
Eva Rydberg tror att det är en styrka att hon själv har spelat i musikalen tidigare.
– Jag känner till den väl i och med att jag själv har spelat i den två gånger. Jag älskar den här musikalen och det är fantastiskt att jobba med alla barnen, säger Eva Rydberg.
Hur ska det bli att regissera en roll som du själv har spelat tidigare?
– Nu är det Nanne som gör rollen så nu får jag tänka om helt och ge plats för hennes tolkning och hennes karaktär.
Thomas Järvheden spelar Oliver Warbucks.Bild: Patrik Renmark
Ståuppkomikern Thomas Järvheden axlar rollen som miljardären Oliver Warbucks. Till en början är Oliver Warbucks en sträng man som framför allt bryr sig om pengar men sakta mjuknar han i mötet med Annie.
– Jag har stått på scenen i 20 år – men vad många inte vet är att det alltid har varit en stor dröm för mig att göra musikal. Det känns verkligen som att jag bryter ny mark. För mig handlar det mycket om att våga luta mig mot Eva Rydberg och de andra erfarna skådisarna och låta dem stötta mig i min roll.
Hur ser din tolkning av Warbucks ut?
– I början handlar det mycket om att hitta min inre egoist. Min tanke är att han ska vara egoist på ett lite korkat sätt, säger Thomas Järvheden med ett skratt.
”Annie” har premiär på Nöjesteatern den 30 november.
Läs också Hundratals tävlar om att bli barnhemmets stjärna
Gå till toppen