Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kyckling-grillare tagna på bar gärning på Nydala

Med kyckling på grillen trotsade Nydalaparet det eldningsförbud som råder sedan två veckor i Skåne. Paret är de första grillarna som tagits på bar gärning av Malmöpolisen.

Obs, fotot är en genrébild.Bild: Helena Landstedt/TT
Polis fick larmet om det pågående grillpartyt på en innergård till ett flerfamiljshus klockan 16.18 i lördags eftermiddags, och ryckte ut till adressen.
Väl på plats hade maten ännu inte hunnit serveras. En 58-årig man och en 54-årig kvinna identifierades som ansvariga för grillen. Elden släcktes med parets vattenflaska.
– Så det fanns i vart fall ett grundsäkerhetstänk, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Paret riskerar nu dagsböter för brott mot lagen om skydd mot olyckor.
Sedan eldningsförbudet infördes den 25 juli har Malmöpolisen fått mellan sex och sju larm om dagen från allmänhet som ser människor grilla.
– Men det kan vara släckt när vi kommer, eller så vill ingen kännas vi grillandet. Det här är första gången tagit någon på bar gärning, säger Nils Norling.
Han uppmanar vittnen till pågående grillning att först ta ett snack med personerna i fråga innan man larmar polis – och påminna dem om eldningsförbudet.
– De här ärendena tar väldigt mycket tid från våra patruller, och under sommaren är vi färre i tjänst, säger Nils Norling.
– Samtidigt så får vi höra att människor som konfronterar grillare blivit illa bemötta och kallade gubbe och kärring och så vidare. I sådana lägen när folk inte lyssnar ska man ringa 114 14.
– Märker man att det rör sig om en omdömeslös hantering som riskerar att sluta med brand ska man larma 112.
Gå till toppen