Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Stabil seger för IFK Malmö i Malmöderbyt mot FC Rosengård

När Sami Güngör, tillbaka efter avstängning, satte 2–1 i första halvlekens sista anfall, avgjorde han också Malmöderbyt mot FC Rosengård. Ett slokörat gästande lag försökte visserligen skapa kvitteringschanser i andra, men IFK Malmö var starkare och när samme Güngör kunde fylla på till 3–1 tio minuter in var det brant uppförsbacke för Rosengård.
– Det kändes stabilt, de skapade inte mycket. Vi hade desto fler chanser att utöka, tyckte IFK Malmös tränare Nisse Persson.
Det var annars FC Rosengård som började matchen bäst. Första kvarten var man stabila och låg rätt i positionerna, Ismael Husseins ledningsmål var inte ologiskt. Att Gustaf Backaliden kunde kvittera nästan direkt efter var därför en kalldusch.
– Efter det blev vi passiva och låga i våra positioner, vi hamnade för långt från deras mål och gav dem mer tid med boll. Men vi borde ha kunnat stänga till ändå och skaffa oss lite lugn inför andra halvlek, suckade Rosengårds tränare David Roufpanah.
Resterande tid var mer eller mindre IFK Malmös, som skapade ett flertal bra chanser och bland annat hade en boll på mållinjen. Laget hänger med segern fortsatt med i toppen och har en stabil form.
– Vi har kanske lite tunn trupp, i synnerhet sedan Noor Zadran försvann till Landskrona. Men nu fick vi klart med Kingsley Ndidi Olie från Prespa Birlik i veckan, det ger mer utrymme att laborera lite. Det måste man kunna göra, menade Nisse Persson.

Division 2 västra Götaland HERR

3
IFK Malmö FK
  • (2-1)
1
FC Rosengård 1917

Målskyttar

  • Sami Güngör 2
  • Gustaf Backaliden
  • Ismael Hussein
Gå till toppen