Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Därför bröt nye Panterntränaren kontraktet: ”Inte jätteglada”

Kontraktet med Rungsted sträckte sig ett år till och Peter Johansson var mitt i förberedelserna inför en ny säsong i den danska högstaligan.
Därför kom beskedet häromdagen att han lämnade rollen som huvudcoach för att bli assisterande tränare i Pantern i hockeyallsvenskan oväntat.

Tränaren Peter Johansson är tillbaka i svensk hockey igen.Bild: Britt-Mari Olsson
– Jag har velat komma tillbaka till Sverige ett tag och nu dök detta upp. Då ställde jag frågan till dem [Rungsted] om det var möjligt och det löste sig till sist. De var väl inte jätteglada, men det var inte så att jag bara hoppade av utan jag ställde frågan till dem. De frågade om det var det här jag ville – och så är det ju, säger Peter Johansson.
Fanns det andra meningsskiljaktigheter mellan dig och klubben?
– Nej. Jag såg att de hade skrivit att vi var oeniga om truppsammansättningen. Det har vi väl varit lite, men en tränare och sportchef är väl aldrig helt eniga. Jag vet inte varför han [Thomas Friberg, klubbdirektör] skrev så, men det var kanske så han upplevde det.
För tio år sedan lämnade Peter Johansson tränarjobbet i Rögle. Sedan dess har 52-åringen, förutom Helsingborg, tränat lag i Österrike, Norge och Danmark. Nu är han tillbaka i svensk hockey efter tre och ett halvt år i danska ligan.
– Jag tycker att det har hänt ganska mycket med dansk hockey under åren jag varit där. Ligan är betydligt bättre nu och framförallt jämnare.
Under måndagen gjorde Peter Johansson sin första arbetsdag i sin nya klubb.
– Pantern har haft sina utmaningar längs vägen. Men det är ett ungt lag med en ung tränare [Viktor Stråhle] som vill framåt och har driv. Det ska bli jäkligt kul att jobba med det drivet igen. Jag tycker att Pantern har gjort en bra sportslig resa de senaste åren, säger Peter Johansson.
Läs mer: Nye tränaren om all turbulens i Pantern: ”Inte sunt”
Läs mer: Panterns nye tränare hyllar stödet från NHL: ”Ovärderligt”
Gå till toppen