Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Microsoft stänger kontor i Lund – 40 anställda uppsagda

Den amerikanske it-jätten Microsoft stänger sitt kontor i Lund. Cirka 40 anställda på kontoret blir av med sina jobb.

Microsofts kontor i Lund.Bild: Ingemar D Kristiansen
Anläggningen i Lund har fokus på utveckling av mjukvara för bild- videofunktionalitet till operativsystemet Windows 10.
– Microsoft har tagit det svåra beslutet att stänga kontoret i Lund. Beslutet går i linje med vårt långsiktiga mål att minska vår geografiska spridning och samla våra anställda där vi kan förbättra samarbete, utvecklingsmöjligheter och öka kvalitén i våra produkter. Vi arbetar nära fackföreningar och kommer göra allt vi kan för att hjälpa medarbetare, och om möjligt erbjuda dem nya möjligheter, säger Johanna Snickars, kommunikationschef för Microsoft Sverige.
Microsofts verksamhet i Lund hänger samman med den amerikanska it-jättens köp av Nokias dåvarande mobilverksamhet, i en affär som blev offentlig hösten 2013. I Microsofts köp ingick enheten för utveckling av bildteknik som den finska mobiltillverkaren endast hade ägt i cirka ett år genom Nokias förvärv av den Lundabaserade bildhanteringsutvecklaren Scalado.
– Vårt team har funnits länge i regionen, och den fina startup-historien började med Scalado som levererade bildteknik till Sony Ericsson. Sedan breddades leveranserna till alla stora mobiltillverkare i världen. Verksamheten blev en jättesuccé, säger Peter Nilsson, chef för produktplanering på Microsoft i Lund.
De enskilda medarbetarna hos Microsoft har sannolikt inga problem att hitta nya jobb på en glödhet it-marknad. Men Peter Nilsson hoppas att hela teamet i Lund ska hitta en ny gemensam arbetsgivare:
– Vi letar febrilt efter expanderande företag som kan behöva ett komplett team och som ser nyttan i teamets samlade kompetens. Ungefär på samma vis som när ett gäng utvecklare från Intel gick till Volvos nya utvecklingsenhet i Lund. En sådan typ av lösning vore drömmen, säger Peter Nilsson.
Gå till toppen