Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tillökning i anakondafamiljen på Malmö Reptilcenter

Malmö Reptilcenter har fått tillökning i kräldjursfamiljen. På måndagen föddes fem friska anakondaungar i terrariet.

Bild: Terrariet
Förlossningen gick bra och allt övervakades av djurskötarna.
– Man måste hålla koll hela tiden. Anakondaföräldrarna kan äta upp sina egna ungar så man måste ta ut dem ur terrariet direkt när de föds, säger Ingmar Larsson, djurskötare.
Anakondahonorna lägger inte ägg, utan föder levande ungar. Efter parningen, som kan pågå i flera veckor, är hon gravid i sex månader.
Livet är hårt för en anakondaunge, som ska klara sig helt själv direkt från födseln. Alla fem har nu flyttats över till ett mindre terrarium där de ska hållas tills de har ömsat sitt första skinn. När de har gjort det kommer de igång med matsmältningen och kan börja matas med små möss.
Allt tyder på att att de är fullt friska.
– De är pigga och nyfikna och reagerar så fort de ser något. Vi har redan hunnit bli bitna flera gånger och det är ett friskhetstecken, säger Ingmar Larsson.
Bild: Terrariet
Tack och lov har de fortfarande små tänder. De kommer nu att stanna kvar i terrariet där man kan titta på dem i några veckor. Sedan kommer de att skickas de till sitt nya hem, ett zoo i Tyskland.
Gå till toppen