Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Två nya skador för MFF

Mötet mot Vidi innebar två tunga skador för Malmö FF. Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason fick båda avbryta. – Det är svårt att säga hur länge de blir borta, sa MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Efter en halvtimmas spel var mittbacken Rasmus Bengtsson tvungen att ledas av plan, skadad i vänsterbenet. Franz Brorsson ersatte. Lasse Nielsen blev sammanhållare i mitten i trebackslinjen.
– Det handlade om en låsning i vänster knä. Han fick en nedsatt funktion i det knä där han har en broskskada tidigare och har opererat menisken. Han är inte hundra i knät men har haft kontroll en längre tid, sa Robertsson.
MFF-tränaren Uwe Rösler gjorde sitt andra byte redan i halvtid. Oscar Lewicki skickades in på mittfältet och matchhjälten från förra hemmamatchen mot Cluj, Arnor Traustason, utgick.
– I slutet av första halvlek fick Arnor ont i huvudet. Han fick ju en smäll mot Cluj och gick ut även då. Vi bedömde det inte som hjärnskakning och han har tränat på och började matchen. Men nu måste vi börja en hjärntrappa. Det är omöjligt att säga hur länge det tar innan han är spelduglig igen.
Hur är bedömningen för spel mot Dalkurd för de båda?
– Omöjligt att säga. Vi följer upp båda på onsdagen så får vi se hur det utvecklas.
Carlos Strandberg kom inte till spel. Status?
– Vi har goda förhoppningar att han ska vara igång om några dagar.
Alla tre borta mot Dalkurd på fredag?
– Även det omöjlig att säga. Matcherna kommer tätt nu.
Returen mot Vid spelas på tisdag i nästa vecka.
Gå till toppen