Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Försvaret: nya vittnen ska få Sarfo frikänd

Med tre nya vittnen vill den våldtäktsdömde fotbollsspelaren Kingsley Sarfo frias av hovrätten. Vittnena är bekanta till Sarfo, två av dem uppges ha umgåtts med honom samma dag som det ena övergreppet ska ha ägt rum. Rättegången inleds på torsdag.

Kingsley Sarfo är dömd till två år och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn. Han har suttit häktad i sex månader.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Den tidigare Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo är dömd till två år och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn mot en 14-årig flicka. Dessutom straffades han med tio års utvisning från Sverige.
Tingsrätten konstaterade att han varit väl medveten om flickans ålder men ändå varit drivande i deras sexträffar. Bevisningen mot Sarfo byggde framförallt på hans kontakter på sociala medier med flickan.
Efter domen den 8 juni blev Sarfo avskedad av MFF.
Kingsley Sarfo har under hela rättsprocessen erkänt att han har haft sex med flickan, men att det skett vid helt andra tillfällen – och att han varit övertygad om att hon var äldre än 15 år.
Den ena våldtäkten Sarfo dömts för skedde någon gång den 3-4 september år 2016 i en lägenhet som tillhörde hans fotbollskompisar.
Försvaret åberopar nu förhör med Sarfos vän som har koppling till den nämnda bostaden. Han som ska vittna om att det aktuella sexmötet skett i en helt annan lägenhet vid ett senare tillfälle –ett sexmöte som Sarfo inte åtalats för och därför inte kan fällas för.
Den andra våldtäkten ska ha skett på en handikapptoalett i Folkets park den 1 juni ifjol. Under rättegången nekade Sarfo till att ha träffat flickan – trots att polisen säkrat ett mobilfoto som flickan tagit på honom på en busshållplats utanför parken den aktuella dagen.
13 månader senare har Kingsley Sarfos minnesbild förändrats, och han medger nu att han av en slump träffade flickan på centralen, och att de åkte buss tillsammans till parken – men han var aldrig inne i själva parken.
En bekant ska ha skjutsat honom till centralen från ett sponsoruppdrag det aktuella datumet – en annan hämtade upp honom i bil utanför Coop.
Försvarssidan har kallat båda att vittna i hovrätten. Rättegången väntas pågå i fyra dagar.
Gå till toppen