Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grönt ljus för elgrillar – men eldningsförbudet står fast

På måndagen beslutade Länsstyrelsen i Skåne att tillåta elgrillar utomhus. Eldningsförbudet kvarstår dock – och brandriskvärdena är fortsatt extremt höga i hela Götaland.

– Vi har haft diskussioner internt om detta och landat i att elektrisk grill är att jämföra med elektriskt stekbord, säger Matz Hammarström, landsbygdsdirektör på länsstyrelsen i Skåne.
Elgrillar får nu användas men många förbud kvarstår.
Eldningsförbudet kvarstår och det är fortfarande förbjudet att grilla med kol och gasol. Länsstyrelsen i Skåne betonar vikten av att beakta värmen från elgrillarna och uppmanar till försiktighet. Använd försiktighetsåtgärder och ha hjälpmedel för släckning nära till hands vid alla situationer där brand kan uppstå.
– I den senaste lägesbilden står med versaler att det handlar om alarmerande och extrema brandriskvärden i hela Götaland. Det kommer att fortsätta att gälla resten av veckan, säger han.
Gå till toppen