Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Hamnalaget vill få politikerna att skydda fiskeläget från rivning

Efter förra valet frågade Barsebäcks hamnalag partierna hur husen i det gamla fiskesamhället ska skyddas från rivning. Men under denna mandatperiod har ingenting konkret hänt i frågan. Därför uppvaktar hamnalaget nu politikerna på nytt.

Bilden togs för snart fyra år sedan, när hamnalagets bebyggelsegrupp i Barsebäck ville veta hur politikerna såg på att upprätta en ny detaljplan, där bevarandet av husen i det gamla fiskeläget fanns med. Nu har de åter kontaktat de politiska partierna. ”Vi tycker det är bedrövligt att man inte värderar detta mer”, säger Hans Wingstrand från gruppen.Bild: Ingemar D Kristiansen
I en skrivelse ställer hamnalagets bebyggelsegrupp flera frågor till samtliga partier som finns representerade i Kävlinges kommunfullmäktige. Bland annat undrar gruppen om partierna tycker att hamnens "kulturhistoriskt unika fisklägesmiljö" är av värde, och om man planerar att agera under kommande mandatperiod för att bevara miljön i framtiden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen