Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Moderaterna i Vellinge nobbar valdebatt arrangerad av Centern

Centerpartiet i Vellinge ville debattera skattesänkningar och bjöd in Moderaterna - som tackade nej. "Arrogant" säger Centern. Carina Wutzler (M) kallar utspelet ett lågvattenmärke och välkomnar mer seriös debatt.

Debatten var tänkt att hållas i församlingshemmet i Falsterbo den 23 augusti. Centerpartiet i Vellinge säger att de bjöd in till debatten i syfte att vitalisera demokratin i kommunen. Men Moderaterna genom Carin Wutzler har tackat nej till att medverka.
– Jag tycker det är tråkigt och arrogant att inte våga ta debatten med oss. Våra väljare har rätt att få svar på sina frågor. Eller är det så att Moderaterna inte vågar? säger Magdalena Nour, Centerpartiets förstanamn till kommunfullmäktige, i ett pressmeddelande.
Partikamraten och ledamoten i kommunstyrelsen Rolf Erichs uttrycker även han besvikelse över den uteblivna debatten.
– Vi har i snart ett år försökt få till stånd en debatt med Moderaterna om vårt förslag till skattesänkning i kommunen, säger Rolf Erichs i pressmeddelandet.
Carina Wutzlers säger att hon inte har några problem med att debattera med Centern. Problemet som hon ser det är hur debatten är arrangerad.
– Att ett parti väljer ut vissa frågor och anlitar en moderator ger inte förutsättningar för en seriös debatt. Jag tycker det är viktigt att det framgår att det var under dessa förutsättningar som debatten skulle anordnas, säger hon.
Det finns inget tvivel hos Carina Wutzler om att Moderaterna kommer att debattera med Centern i valrörelsen.
– Jag tycker det här var ett riktigt lågvattenmärke. Vi prioriterar debatter där alla partier är inbjudna och arrangerade av organisationer inte andra partier. De vilseleder verkligen motiveringen och skälet till att vi tackat nej, säger hon.
– Den som vill se debatt mellan Rolf Erichs och mig har ju kunnat följa oss i kommunfullmäktige under fyra år och längre i än så.
Gå till toppen