Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks nye måltjuv skadad direkt: ”Tycker synd om Emil”

Malmö Redhawks säsong startade tufft. Nyförvärvet och den tänkta poängmaskinen Emil Molin lämnade måndagens träning med en knäskada – och under tisdagen kom beskedet att han är borta tre till fyra veckor.
– Vi behöver en frisk Emil Molin i vårt lag, men först och främst tycker jag synd om Emil, säger sportchefen Patrik Sylvegård.
Emil Molin får hjälp av isen efter en smäll under en ishockeyträning med Malmö Redhawks den 6 augusti 2018 in Malmö.Bild: MATHILDA AHLBERG
Emil Molin, son till förre Brynäsprofilen Ove Molin, värvades till Malmö Redhawks strax före sommaren.
När Malmö Redhawks startade isträningen på måndagen var olyckan framme och nyförvärvet fick hjälpas av isen av lagkamrater.
– Han har haft lite problem med knät i sommar och fastnade med skridskon i isen. De ska in och göra en titthålsoperation, justera någon meniskbit och så hoppas vi att det funkar, men vi tror det., säger sportchefen Patrik Sylvegård och fortsätter:
– Det är fyra veckor, sedan ska han kunna vara tillbaka. Det kunde varit värre.
”Han är tänkt att spela även i powerplay, men vi står inte och faller med någon.”
Förra säsongen spelade Molin i Modo i Hockeyallsvenskan och noterades för 51 poäng på 52 matcher. Han var överlägsen poängkung i Hockeyallsvenskan förra säsongen.
– Självklart är det en spelare som vi har stora förväntningar på och förhoppningsvis kommer han kunna leverera, säger Patrik Sylvegård.
– Han är tänkt att spela även i powerplay, men vi står inte och faller med någon. Och det kanske är vår styrka i Malmö Redhawks.
Läs mer: Gammelsmurfens son ska fixa poängen till Redhawks
Redhawks har tre helt nya spelare inför kommande säsong, förutom Emil Molin även backen Anton Öhman, från Leksand, och Martin Janolhs, från Pantern.
Dessutom finns tre återvändare i Emil Sylvegård, Henrik Hetta och Konstantin Komarek.
– Det ser jättebra ut. Vi är längre fram i den här säsongen jämfört med förra, menar Sylvegård.
– De nya spelarna behöver komma in i vårt sätt att träna och spela så jag tycker synd om Emil, men samtidigt har vi folk så det räcker. Vi kommer inte göra något förhastat och leta nya spelare.
Malmö Redhawks Emil Molin när han skadade sig i måndags.Bild: MATHILDA AHLBERG
På tisdag spelar Malmö Redhawks sin första träningsmatch mot Pantern, den 31 augusti spelar Redhawks sin första match i CHL, hemma mot TPS Åbo och torsdag den 20 september är det SHL-premiär borta mot Mats Lusths Mora.
Då är det tänkt att Emil Molin ska vara tillbaka.
– Vi behöver en frisk Emil Molin i vårt lag. Han är tilltänkt att vara spelare högt upp i hierarkin. Och han kommer vara klar till seriestart om allting går som det ska.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks 2018/19
Gå till toppen