Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Så är skadeläget inför kvalrysaren – anfallarna tränade

Två tunga smällar mot två nyckelspelare oroar i Malmö FF inför returen i Champions League-kvalet mot FC Vidi.
MFF:s fysioterapeut gav besked om Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason under onsdagen – samtidigt tränade Strandberg och Molins på egen hand.

”Jag är mer bekymrad över skadorna än resultatet”, sade Uwe Rösler efter 1-1 mot Vidi. Frågan är vilka spelare som finns tillgängliga på tisdag?Bild: Bildbyrån
Efter 1-1 mot Vidi i det första av två möten i Champions Leagues tredje kvalomgång rehabtränade Malmö FF under onsdagen.
Tränare Uwe Rösler uttryckte sin oro över skadorna efter matchen. Mittbacken Rasmus Bengtsson tvingades lämna planen efter bara en halvtimme.
– Det handlar om att han hamnat i en situation, förmodligen en landning eller förflyttning där knät har fått en irritation. Har man besvären i knäna sedan innan kan det vara så att musklerna inte är tillräckligt bra för att fortsätta prestera fotbollsplan och det var det som skedde igår, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson under onsdagen.
Han ger någorlunda positiva besked dagen efter match.
– Rasmus knä är stabilt, det är vi positiva över. Ingen värre reaktion till i dag. Det som det handlar om nu är att vi bedömer att det inte har skett någon ny större skada i knät. Det gäller att nu återfå funktionen och stegra honom successivt.
Arnor Traustason tvingades även han bytas ut mot Vidi – huvudvärken var tillbaka.
Det var i förra veckans kvalmatch mot rumänska Cluj då islänningen kastade sig för att nicka en boll nära marken och fick en smäll mot huvudet.
– Arnor vilar i dag, det gör man alltid dag ett efter symptom i huvudet. Per [Herbertsson, läkare] gör tester på honom, säger Robertsson.
Är det hjärntrappan som gäller?
– Det gör man alltid första dagen och sedan utifrån hur man man värderar testerna blir den längre eller kortare. Vi har inga svar på undersökningarna i dag.
Kände han likadant som när han fick smällen mot huvudet förra veckan mot Cluj?
– Det är huvudvärk och yrselsymptom men om det var mer eller mindre vill jag inte spekulera om.
Nu skärper givetvis MFF sina undersökningar när det gäller nyckelspelarens tillstånd. På fredag möter laget den allsvenska jumbon Dalkurd och på tisdag spelas returen mot FC Vidi.
– Klart vi gör. Man måste alltid dra öron och ögon åt sig ännu mer när det blir en upprepad situation. Sedan kan det bero på vätska eller värme, det är olika komponenter som påverkar. Man måste hela tiden göra alla nödvändiga undersökningar.
Vilka finns då tillgängliga i returen i Ungern när MFF måste göra mål? Carlos Strandberg klev av med känning i baksida lår mot Cluj och rörde sig stelt runt på pressläktaren under tisdagskvällen.
Under onsdagen tränade han på egen hand. Det gjorde även klubbens senaste nyförvärv – Guillermo Molins.
– Båda är i en återgångsfas för att komma tillbaka till planen. Vi stegrar båda dag för dag. Jag uttalar mig inte om när vi planerar att ha dem tillbaka utan vi tar steg för steg och går framåt. Det har inte varit några bakslag, bekräftar Jesper Robertsson.
Gå till toppen