Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt skånskt värmerekord uteblev – molnen dämpade

Det blev inte något nytt skånskt värmerekord under onsdagen. Men det var mycket nära. Lund var två tiondels grader från det gamla rekordet.

Inför onsdagen pekade prognosen från SMHI på att temperaturen skulle kunna passera 35 grader. Störst sannolikhet för värmerekord var det i nordvästra Skåne. Men höga moln dämpade temperaturökningen.
– Helsingborg låg högt väldigt tidigt, men sedan har de här högre molnen gjort att temperaturen inte når riktigt de här extrema temperaturerna, säger Marie Staerk, meteorolog på SMHI.
SMHI:s hittills högst uppmätta temperatur i Skåne den här sommaren var i Hästveda den 26 juli. Då visade termometern på 34,6 värmegrader.
I Skåne blev det som varmast i Lund under onsdagen och där nådde temperaturen upp till till 34,4 grader. Det stod klart när SMHI fått inrapporterat alla uppgifterna under kvällen.
Andra höga temperaturer i Skåne under dagen var 32,4 grader i Malmö, 31,5 i Ängelholm och 30,8 i Helsingborg.
Under torsdagen väntas inte något värmerekord. Prognoserna pekar på att temperaturerna går ner något igen.
– En kallfront passerar då och det blir betydligt lägre temperaturer. På Österlen kan det nå 30 grader, annars blir det mellan 25 och 29 grader.
Gå till toppen