Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Allsvenskan 2018

TFF värvar talang från Malmö: ”Passar in hos oss”

Trelleborgs FF spelar för att klara det allsvenska kontraktet. Nu har man värvat den 19-årige mittbackstalangen Isak Jönsson från Malmöklubben Olympic.
– Trots sin unga ålder är han redan fysisk stark och han har stor utvecklingspotential, säger TFF-tränaren Patrik Winqvist i ett pressmeddelande.

Mattias Kronvall och Isak Jönsson.Bild: Trelleborgs FF
Trelleborgs FF kämpar för sin överlevnad i allsvenskan och ligger på näst sista och nedflyttningsplats efter 16 spelade omgångar.
Under vårsäsongen lånade TFF mittbacken Dennis Hadzikadunic från Malmö FF, men Hadzikadunic lämnade allsvenskan för ryska ligan när han i juli skrev på ett femårskontrakt med Rostov.
Dennis Hadzikadunics moderklubb är BK Olympic och där hämtar TFF nu en ny mittback, Isak Jönsson.
– Isak är en spelare vars profil stämmer väl överens med det vi i Trelleborgs FF söker hos en spelare. Han är talangfull med tydliga karaktärsdrag i inställning och attityd, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.
– Dessutom är han, trots sin unga ålder, redan fysisk stark och han har stor utvecklingspotential. Helt enkelt många bra egenskaper som passar väl in i rollen som mittback hos oss,
Isak Jönsson har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år och är alltså till och med 2021.
– Isak är en spelare som vi haft ögonen på ett tag. Han är ung och med sin stora talang och lokala anknytning är han helt rätt för oss. Det kommer bli spännande att följa hans utveckling framöver, säger klubbdirektören Mattias Kronvall i ett pressmeddelande.
Isak gör sin första träning med TFF redan på onsdagen.
Gå till toppen