Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Bahta tyst efter medaljceremonin

Meraf Bahta log och vinkade till publiken vid medaljceremonin i centrala Berlin när hon fick sitt brons från 10 000-metersloppet i EM. Men efteråt försvann hon snabbt iväg och pratade inte med medierna.

Meraf Bahta med sin bronsmedalj.Bild: Jessica Gow/TT
– Det här är en speciell situation och hon vill gå vidare och ladda för sitt lopp på 5 000 meter, förklarar pressansvariga Hillevi Thor.
Bahta står under hot om avstängning efter att hon haft tre missar i vistelserapporteringssystemet. Ärendet avgörs först efter EM och hon är inte avstängd under utredning. Det kan bli så att hon förlorar sin bronsmedalj om hon fälls.
Förbundskapten Karin Torneklint säger att Bahta nog är lättad att hon klarade av att springa så pass bra med tanke på den press hon haft på sig.
– Hon har mått dåligt över uttalandena i tidningarna, säger Torneklint.
Det har kommit kritik från olika håll över att Svenska friidrottsförbundet tillåtit Bahta att starta i EM.
– Hon läser inte allt, men hon är medveten om att det är mycket skriverier och hon har sett en hel del, säger Torneklint.
– Hon är också väl medveten om vad det innebär om hon får en fällande eller en friande dom och vad det innebär för henne. Hela det här EM:et är känslomässigt jobbigt att hantera. Nu vill hon få sin sak prövad.
Bahta kom trea i loppet efter israeliskan Lonah Chemtai Salpeter och nederländskan Susan Krumins. Bahta springer 5 000 meter på söndag.
Gå till toppen