Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Danskt motstånd väntar sannolikt MFF vid förlust mot Vidi

Malmö FF har fullt fokus på returmötet borta mot Vidi nästa vecka. 1-1 på hemmaplan gör dock utgången oviss. Vid ett dåligt himmelsblått resultat väntar nu med all sannolikhet ytterligare en svår motståndare när det ska kämpas om det sista europeiska halmstrået.

Det sista halmstrået är slutkvalet till Europa League. Inget Champions League precis, men en god chans att spela hem många miljoner till klubbkassan. Vilka som väntar där lottades redan tidigare i veckan. Antingen danskt eller walesiskt motstånd.
Superligamästarna Midtjylland var redan på förhand favorittippade i dubbelmötet mot The New Saints i Europa League-kvalets tredje omgång. I och med en 0-2 seger ikväll på bortaplan har danskarna tagit ett veritabelt järngrepp om en plats i den sista kvalomgången där de möter MFF eller Vidi FC.
Båda de danska målen gjordes av Paul Onuachu i den första halvleken och walesarna kunde trots ett hyfsat bollinnehav inte forcera in någon reducering.
MFF kan förstås ta sig vidare i Champions League-kvalet och får då antingen möta skotska Celtic eller AEK Aten som även de spelade 1-1 i sitt första möte i Glasgow.
Skulle det ändå bli en jakt på Europa League så kan i alla fall MFF-fansen trösta sig med att deras sannolika motståndare endast finns en kort resa bort i Herning mitt på Jylland. Bara ett stenkast från Legoland och Lalandia.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF i CL-kvalet 2018
Gå till toppen