Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Död man i arrest lever

Man hittades livlös i polisarresten i Luleå. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Tidigare uppgifter om att en man hittats död i arresten på polishuset i Luleå visade sig vara felaktiga. Enligt nya uppgifter från Åklagarmyndigheten ska personal på plats ha funnit mannen livlös under onsdagen varefter han fördes till sjukhus där han nu vårdas för mycket allvarliga skador.
TT: Hur kunde det bli så här?
– Det kan jag inte svara på, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst.
TT har även varit i kontakt med polisen i Luleå som inte heller kan svara på hur de felaktiga uppgifterna uppkommit och spridits.
– Polismyndigheten har aldrig kommunicerat ut att personen i fråga har avlidit. Det har uppstått någon form av missförstånd men exakt hur det har gått till vet jag inte, säger Patrik Hellberg, poliskommissarie i Luleå.
Vad som orsakade mannens skador är ännu okänt och chefsåklagare Maria Sterup har valt att inte kommentera händelsen närmare i nuläget. Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning om tjänstefel som fortgår oaktat de nya uppgifterna.
Gå till toppen