Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lyxproblem för Vilhelmson Silfvén inför VM

EM-bronshästen Paridon Magi? Eller välmeriterade men tidigare skadade OS-hästen Don Auriello? Tinne Vilhelmson Silfvén har ett angenämt problem inför VM-starten. – Man får väga in allting, så är det, säger den svenska dressyrstjärnan till TT.

Tinne Vilhelmson Silfvén ser fram emot VM – oavsett vilken häst hon får med sig.Bild: Erik Simander/TT
Don Auriello, i folkmun kallad "Anton", hade inte tävlat på grund av skada sedan OS i Rio 2016 när han gjorde comeback i slutet av juni. Den rutinerade valacken fick dock ett skadeåterfall nyligen på dressyren i Falsterbo.
I en tävling i tyska Cappeln i helgen är tanken att Anton ska få göra comeback igen. För att vara VM-aktuell krävs det då att han, och ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén, 51, gör bra ifrån sig.
– Det (Falsterbo) skulle varit sista kvalifikationsmöjligheten för VM så det har jag kvar att göra med honom. Men han mår bra, säger Tinne Vilhelmson Silfvén om sin stjärnhäst, vars status hon trots skadehistoriken beskriver som "jättebra".
Sedan har hon ju också Paridon Magi. En häst som reds när dressyrveteranen var starkt bidragande till det svenska lagets bronsmedalj på EM i fjol.
TT: En "Anton" med skadeproblem eller en Paridon som visat resultat?
– Man får väga in allting, så är det, säger Vilhelmson Silfvén.
Även om det är förbundskapten Bo Jenå som har det sista ordet när det kommer till vilken häst som blir Vilhelmson Silfvéns vapendragare i VM-dressyrmanegen (må så vara att valet sker efter diskussion med ryttaren) så verkar Vilhelmson Silfvén känna åt vilket håll det lutar om hon får välja.
– Det är klart att jag allra helst åker med Anton. Paridon Magi känns jättefin också och det är oerhört kul att jag kan ha chans att åka med någon annan. Men jag skulle gärna få med mig Anton, naturligtvis, säger Vilhelmson Silfvén, som inte kommer få vänta på besked längre än 3 september, då det definitiva hästvalet ska lämnas in innan transport till USA dagen efter.
Oavsett hur Vilhelmson Silfvéns ekipage kommer se ut så är det ett svenskt dressyrlag som hoppas återupprepa framgångarna från EM i Göteborg.
– Vi har ett starkt, jämnt lag och det är väldigt kul att ha fått vara med på den resan. Men dressyren som helhet har också gått framåt. Andra länder har också gjort det. Så det blir hård konkurrens.
TT: Vad är målet?
– Jag tror att vi har varit extremt noggranna med att vi ska försöka prestera i världsklass, sedan får vi se hur långt det räcker.
Gå till toppen