Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stanley Cup har landat i Malmö: ”Det är sjukt”

Malmös ishockeystolthet Andre Burakovsky vann Stanley Cup med Washington Capitals i juni. Nu njuter han av segerns sötma – för nu har den stora Stanley Cup-pokalen landat hemma hos föräldrarna Robert och Pernilla i Bunkeflostrand.
– Det är sjukt, var André Burakovskys första kommentar.

Andre Burakovsky med bucklan som kom till Bunkeflostrand klockan 9.Bild: Privat
Idag mellan klockan 10 och 13 visas Stanley Cup-pokalen upp på Limhamns IP. Samtidigt ska André Burakovsky hyllas som den första malmöitiska ishockeyspelare att vinna Stanley Cup.
Redan vid niotiden var parkering vid Limhamns IP full och ungefär samtidigt kom en bil från Danmark med både bucklan och vakter som ser till att en av världens mest kända pokaler inte försvinner.
Läs också ”Känns speciellt att ta Stanley Cup till Malmö”
Andre Burakovsky kom i en cabriolet till Limhamns IP vid 10-tiden. Vid ratten satt kompisen i NHL Rasmus Andersson.Bild: Niklas Wihlborg
Andre Burakovsky och pokalen anlände till Limhamns IP i en cabriolet och just nu pågår hyllningarna. Vid 10-tiden var cirka 300-400 personer på plats och sammanlagt under de tre timmarna var det cirka 3000 personer som kom för att hylla Burakovsky på Limhamns IP.
Malmö Redhawks vd och sportchef var en av dem som passade på att hylla André Burakovsky.Bild: Niklas Wihlborg
Varje spelare som vunnit Stanley Cup får sitt namn på pokalen.
Läs också Malmös hockeyhistoria skrevs om av André Burakovsky
Gå till toppen