Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

18-åring anhållen för mordförsök på Segevång

En 18-årig man har anhållits som misstänkt för skjutningen på Kronetorpsgatan på torsdagskvällen. Offret uppges vara ointresserad av att prata med polisen.

Mannen som sköts på Kronetorpsgatan uppges vara lindrigt skadad.Bild: Patrick Persson
Polisen fick larmet om skottlossningen klockan 20.45. Den skadade mannen är i 20-årsåldern. Han fördes i en privat bil till akuten. Hans skador beskrivs som lindriga – enligt uppgift blev han träffad i benet.
– Uppringare till oss uppfattar det som att flera skott avlossats, men jag kan inte säga hur många skott som träffat mannen, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Klockan 04.04 under fredagsmorgonen anhölls den 18-årige mannen. Brottsmisstanken är försök till mord. Nils Norling vill inte kommentera vad som lett fram till frihetsberövandet.
– Men det jag kan säga är att det har gjorts en del observationer på brottsplatsen som hjälpt oss vidare.
– En hel del personer har hört av sig och ringt in till oss. Men vi är hoppfulla om att det är fler personer som sett eller hört något. Vi är i fortsatt behov av fler vittnesuppgifter.
Klart är att det knappast är offrets uppgifter som sett till att den misstänkte anhållits. Polisen sökte upp den skjutne på akuten, men han har inte velat medverka i utredningen.
– Det är tyvärr inte helt ovanligt. Det kan bero på någon form av hederskodex, att man lever utifrån sitt egna regelverk. Det kan även bero på rädsla, eller att man helt enkelt inte vet vem som är skyldig.
Polisen finkammar nu området på övervakningsfilm som kan ha fångat händelsen, eller gärningsmannens väg till och från brottsplatsen. Enligt uppgift ska en moped ha lämnat platsen i anslutning till händelsen.
– Den är klart intressant för oss, säger Nils Norling.
Ett flertal grova våldsdåd har drabbat Segevång med omnejd de senaste åren.
– Men det gäller tyvärr flera områden i Malmö, säger Nils Norling.
Gå till toppen