Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Besvikelse efter att MFF-stjärnor inte dök upp på fotbollsskolan

För flera barn är höjdpunkten på Malmö FF:s fotbollsskola när spelare från klubben kommer för att ge autografer. Men på årets fotbollsskola i Lomma dök idolerna aldrig upp.

Arkivbild. När Sydsvenskan var på fotbollsskolan i Lomma berättade flera barn att de såg mest fram emot att MFF-spelarna skulle komma och skriva autografer. Men spelarna dök aldrig upp.Bild: Lars Brundin
Daniel Lundquists åttaåriga dotter Signe Lundquist var en av deltagarna som hade satt fram emot väldigt länge att få träffa någon av sina idoler och få en autograf, såsom det brukar vara på MFF:s fotbollsskolor.
Informationen de hade fått var också att fotbollsspelarna skulle dyka upp även detta år, berättar Daniel Lundquist. Fotbollsskolan avslutades efter lunch på torsdagen.
– Men det kom ingen, min dotter var jätteledsen och besviken när hon kom hem.
MFF:s agerande kallar han "pinsamt och minst sagt dåligt".
– Det känns inte som att de bryr sig om sina unga fans, det var tydligen inte så viktigt att hälsa på dem. Det är lite trist att barnen får den här känslan av att ha blivit bortprioriterade av MFF-spelarna.
Peter Åhlander är kommunikationschef på MFF:
– Jag kan absolut förstå besvikelsen, vi vet om att detta är väldigt uppskattat. Vi har alltid för avsikt att det ska komma någon spelare, men vi kan aldrig lova något.
Han säger att det har hänt ett fåtal gånger tidigare att spelarna inte har kunnat dyka upp på fotbollsskolan, och att det då ofta har berott på att matcher har flyttats.
Exakt vad som var anledningen den här gången vet han inte.
– Men jag tror det har blivit en liten kommunikationsmiss med GIF Nike i Lomma. Vi tar på oss ansvaret för det. I framtiden ska vi försöka bli tydligare så att det inte blir fler missuppfattningar.
"Pinsamt och minst sagt dåligt", tycker pappan Daniel Lundquist om att MFF-stjärnorna inte dök upp i Lomma.Bild: Privat
Enligt Daniel Lundquist fick barnen beskedet att anledningen till att spelarna inte kom var fredagens match mot Dalkurd FF. Och det argumentet köper han inte riktigt.
– De har vetat om länge att de skulle spela match. Och de kunde ju till exempel ha skickat en skadad spelare.
Gå till toppen