Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-talang får A-kontrakt – och lånas ut: ”Börjar ta fart”

Malmö FF har stora förväntningar på 18-årige Pavle Vagic. Mittfältaren är klar för klubben de närmaste fyra säsongerna, men inleder sitt kontrakt med att lånas ut till Jönköping Södra i Superettan.
– Det känns bra att förlänga hans avtal och i lugn och ro bygga upp honom för en framtid i vårt seniorlag, säger Daniel Andersson ett pressmeddelande.

Pavle Vagic.Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Pavle Vagic började träna med a-laget redan förra året och gjorde även sin allsvenska debut när Malmö FF mötte Sirius den 29 oktober – strax efter att klubben säkrat SM-guldet.
Under årets säsong har han bara fått ett kort inhopp att vissa upp sig. Skador har besvärat honom och dessutom har det blivit ordentligt tuff konkurrens om mittfältsplatserna.
– Det senaste året har han tyvärr haft lite skadeproblem, men nu har han börjat ta fart igen. Det känns bra att förlänga hans avtal och i lugn och ro bygga upp honom för en framtid i vårt seniorlag. Det sker först och främst genom att få värdefull speltid i Superettan, säger Daniel Andersson i ett pressmeddelande och ser en mångsidig framtidsspelare.
– Han är en bra avslutare och har förmågan att ta sig förbi sin motståndare. En smart spelare som kan spela på många offensiva positioner.
Pavle Vagic blickar framåt med ett kontrakt över de närmaste 3,5 säsongerna.
– Det känns jättebra. Det här är en bra dag för mig och min familj. Detta är ett kvitto på att klubben tror på mig och mina kvaliteter. Nu ser jag fram emot att spela seniorfotboll och fortsätta utvecklas i Jönköping.
Gå till toppen