Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Sprang när polisen dök upp – ordningsvakt döms till sju år i fängelse för narkotikabrott

”Det där är inga vitaminer” sa poliserna som av en slump kom på mannen när han rotade i sin narkotikagömma. Nu döms han till sju års fängelse.

I 49-åringens källarförråd hittades en mängd dopingpreparat och i hans lägenhet hela 34 kilo amfetamin. Det senare beslaget ligger till grund för domen om synnerligen grovt narkotikabrott.Bild: Polisen
Den 49-årige mannen åkte fast av en slump när polisen skulle kontrollera en grannes källarförråd. När poliserna inte trodde på hans förklaring om ”vitaminer” försökte han springa men fångades snart in.
Dagen efter, den 12 januari, häktades mannen, som vid sidan av sitt ordinarie jobb extraknäckte som ordningsvakt, och har sedan dess suttit frihetsberövad.
”Vitaminerna” i förrådet var i själva verket en stor mängd dopingpreparat. Vid en påföljande husrannsakan i mannens lägenhet hittades bevisningen för det synnerligen grova brottet – 34 kilo amfetamin.
På fredagen kom tingsrätten med sitt utslag. Ordningsvakten döms till sju års fängelse för synnerligen grovt narkotikabrott och dopingbrott. Han erkänner innehavet men menar att han enbart förvarat det och att han ska ha gjort det mot sin vilja.
Gå till toppen