Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Brorssons chans att skina: "Säsongens största match"

På tisdag avgör returmötet i Ungern om det blir playoff till Champions League eller Europa League för Malmö FF.
Med Rasmus Bengtssons tveksamma status och Behrang Safaris stukade fot finns chansen för Franz Brorsson att visa sin kvalitet när det gäller som mest.
– Skönt att hålla nollan inför resan ner till en tuff match på tisdag. Det känns tryggt att resa dit med en nolla i bagaget. Det är säsongens största match, säger Franz Brorsson efter 0-1-segern borta mot Dalkurd.

När Leonard Pllana och Dalkurd försökte forcera fram kvitteringschansen stod Franz Brorsson allt som oftast i vägen. Ett skadedrabbat MFF kan behöva en Brorsson i toppslag på tisdag mot Vidi FC i CL-kvalet.Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari har varit givna i Uwe Röslers trebackslinje. Men med tufft spelschema och skador i försvarssleden har Franz Brorsson fått mer och mer speltid.
Efter att ha fått sparsmakat med speltid under Uwe Röslers första veckor har det blivit mer och mer för mittbacken Franz Brorsson under den senaste veckan.
Skador på Rasmus Bengtsson har gjort Brorssons roll som fjärde mittback viktig när Malmö FF roterat mellan allsvenskan och Europa.
– Alltid roligt att spela och det gäller att ta chansen när jag väl får spela, säger han efter uddamålssegern mot Dalkurd under fredagskvällen.
Men mot tabelljumbon blev det mer försvarande än förväntat och önskat när MFF långt ifrån imponerade.
– I andra halvlek tappar vi boll för enkelt. Vi har ganska bra koll ändå för de kommer inte till några farliga lägen men klart att vi borde ha gjort två eller tre mål för vi har lägen. När det bara står 1-0 kan vi enkelt få ett skitmål mot oss så det är inget supertryggt resultat.
Hur passar det dig att spela som en av tre mittbackar?
– Det känns bra med bollen och försvarsmässigt. Uwe [Rösler] har kommit in och gett tydliga direktiv för hur han vill att vi ska ligga i positionsspelet och överlag släpper vi inte till så många chanser, oavsett vem som spelar eller vem jag spelar bredvid. Alla som kommit in har levererat.
Efter kortare inhopp har Brorsson startat tre matcher under de senaste veckorna – Drita hemma, Örebro och Dalkurd borta. Dessutom ersatte han skadade Bengtsson mot Vidi och spelade 60 minuter.
22 år ung gör mittbacken sin femte säsong med MFF:s A-lag och har arbetat med fyra olika tränare under den tiden. Något som inte behöver vara negativt, menar Brorsson själv.
– Det gäller att ta steg i utvecklingen. Det gäller att ta upp boll, fördela och hitta uppspel på mittfältare och anfallare. Utveckla sitt eget spel. Det är alltid kul att ha ny tränare med nytt sätt där man lär sig nya grejer.
Vilka känslor åker du ner till Ungern med?
– Vi åker ner och ska föra spelet. Vi ska vara supertaggade. Hade vi vunnit första matchen kanske vi hade blivit fega, nu ska vi bara köra från början och få in en boll. vi ska inte vara passiva, vi ska vara aggressiva.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2018: Dalkurd-MFF
Gå till toppen