Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Det är runt maten som vi alltid träffas"

Vägen till hjärtat går genom magen. Ordspråket genomsyrar Jovan Radomirs nya kokbok som är en hyllning till såväl sina rötter från forna Jugoslavien som till alla mammor som genom året lagat mat från recept de burit med sig.

Jovan Radomir med sin nya kokbok som är en hyllning till såväl sina rötter från forna Jugoslavien som till alla mammor som genom året lagat mat från recept de burit med sig.Bild: Carolina Svensson
Den första boken "Mitt Balkan - mat och människor" sålde Jovan Radomir innan den ens fanns. Han ville visa upp sin bild av regionen med minnen, lukter och smaker som han själv upplevt från sina semestrar där som ung. Idén var ingenting som förlagen köpte. Men de som fick höra om boken, de gjorde. Och vips, boken kunde skrivas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen