Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Friades från knarkmisstankar efter fyra månader i häktet

Skånetrion hade ett parti kokain värt närmare en miljon kronor i bilen då de parkerade i Göteborg. Männen häktades misstänkta för grovt narkotikabrott. Då åtal väcktes i juli hade en av männen släppts, och två Landskronabor friades sedan i tingsrätten.

Det var med den här bilen som trion tog sig från Malmö, via Växjö och slutligen till Göteborg. Då polisen ville undersöka bilen fick de ta sig in fönstervägen, i samband med detta återfanns 500 gram kokain.Bild: Polisen
Tidningen berättade tidigare i år om den skånetrio som häktades av Göteborgs tingsrätt, misstänkta för grovt narkotikabrott. Två av männen, 40 och 21 år gamla, är från Landskrona och den tredje är en 20-åring man från Malmö.
Läs också Skånetrio häktad för grovt narkotikabrott i Göteborg
Det var i mars som två av männen satte sig i en bil och körde ut ur Malmö. I Växjö gjorde de ett stopp och hämtade den tredje mannen vid tågstationen. Efter ett restaurangbesök gick färden vidare mot Göteborg och Västra Frölunda.
Väl framme tog man sikte på en festlokal i närheten, denna bevakades för kvällen av polis.
Trion stoppades av dessa och id-kontroll genomfördes.
De visade sig då att 21-åringen var efterlyst. Vid mötet med Göteborgspolisen bar han även skyddsväst samt var klädd i skinnväst med en kriminell organisations emblem. Polisen återfann även en mindre mängd kokain i en snusdosa som han hade på sig.
21-åringen greps på plats medan de andra två männen försvann vidare. Deras frihet kom dock att bli kortvarig.
Gripandet av mannen gjorde att polisen blev mer intresserade av trion och i synnerhet bilen de anlänt i. Det bestämdes att man skulle ta sig en närmare titt på denna.
De silvertejpade paketet som polisen hittade under ett av bilsätena i männens bil innehöll ett halvt kilo kokain.Bild: Polisen
Under ett av bilens säten satt ett silvertejpat paket. Detta visade sig innehålla 500 gram kokain som var uppdelat i tre förpackningar.
Den gripne 21-åringen anhölls senare samma kväll, medan de andra två männen greps några dagar därefter. Samtliga tre män häktades i mitten av mars.
Polisens analys visade senare under utredningen att ”gatupriset” för fyndet i bilen skulle ha legat på mellan en halv och en miljon kronor.
Männen har inte velat kännas vid kokainpartiet och polisen har heller inte lyckats binda någon av dem till fyndet. I juli släpptes den 20-årige mannen från Malmö. Misstankarna mot honom avskrevs.
Paketet med kokain var uppdelat i tre förpackningar.Bild: Polisen
Då åklagaren väckte åtal återstod männen från Landskrona.
Men när åklagaren hade presenterat sin bevisning konstaterade Göteborgs tingsrätt att denna inte var tillräcklig. Rätten menade att det inte gick att binda männen till kokainpartiet. Således friades båda två och åtalet ogillades.
Den enda som dömdes för något brott var 21-åringen från Landskrona. Han fick dagsböter för två fall av ringa narkotikabrott som han hade valt att erkänna. Dagsböterna han tilldömdes kunde han dock kvitta mot de fyra månader som han fått spendera i häktet i väntan på rättegång.
Gå till toppen