Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Landslagsmålvakt till MFF – Fredrik Andersson ska opereras

MFF värvar finsk landslagsman. 26-åringen Walter Viitala presenterdes under lördagen.
– Jag är stolt och glad att få bli del av en klubb som Malmö FF, säger målvakten.

Walter Viitala.Bild: Bildbyrån
Målvakten Walter Viitala ansluter till MFF från danska Viborg FF. Han har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig säsongen ut.
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén förklarar den plötsliga värvningen:
– Fredrik Andersson [reservmålvakt] ska göra en mindre operation nästa vecka, säger han.
Helsingforsfödde Viitala, har tidigare blivit finsk mästare med IFK Mariehamn och har sedan dess spenderat tre säsonger i Viborg FF.
Han har även representerat Finland i fyra A-landskamper. I MFF kommer han spela i tröjnummer 1 och gör sin första träning med laget redan under lördagen.
– Jag är stolt och glad att få bli del av en klubb som Malmö FF. Det är en stor möjlighet för mig att komma hit och jag ser fram emot utmaningen. Det ska bli kul att komma igång direkt, träffa lagkamraterna och resten av staben. Laget har visat stark form och förhoppningsvis kan jag bidra till att det fortsätter, Walter Viitala
MFF:s sportchef Daniel Andersson är nöjd med det senaste tillskottet i laget.
– Walter är en modern målvakt med ambitiös inställning. Han är mångsidig i sitt spel och har erfarenhet från Finlands landslag. Han kommer hit på ett kort kontrakt och vi får möjlighet att titta närmare på honom i vår miljö. Han har potential som vi hoppas att han kan uppnå hos oss.
Gå till toppen