Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

LB07 värvar kinesisk landslagsmålvakt

De såg ut att bli utan en andramålvakt. Men nu har den allsvenska klubben värvat en ersättare - timmar innan transferfönstret stängde.
– Ärligt talat vet vi inte så mycket om henne, säger LB07:s Johan Andersson.

LB07:s spelare jublar under matchen mot Kristianstad den 21 april.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det är kinesiskan Fei Weng som plockas in som ersättare till Kreeta-Liisa Ylli-Säntti som är skadad.
Fei kommer närmast från Bayern München där hon varit tredjemålvakt. Hon har även spelat för Potsdam i Frauen Bundesliga och gjort cirka 80 A-landskamper för Kina. Hon var bland annat lagets förstemålvakt i VM 2015.
– Helt ärligt talat så vet vi inte jättemycket om henne. Vi har fått gå på de rekommendationer som vi har fått och hon har fått goda omdömen. Det ska vara en stabil målvakt med många landskamper. Vi känner oss ändå trygga i den här värvningen eftersom vi litar på de som har rekommenderat henne, säger LB07:s sportchef.
– Nu får vi se, vi har ju ändå inte sett henne live, vilket är att föredrar och det är svårt att se hur en spelare är bara på olika youtube-klipp.
När är hon här?
– Det vet vi inte heller. Hon har skrivit på och vi har skickat in alla papper till förbundet, men det är en process. Hon måste nu få klart med arbetstillstånd hos Migrationsverket innan hon kan spela, men vi utgår från att det löser sig.
– Det har varit svårt att hitta en ny målvakt. Vi har scannat hela den svenska marknaden och den danska och hört oss för hos olika klubbar, men det är ingen som vill släppa en målvakt mitt under säsongen. Hade de gjort det hade de hamna i samma situation som vi varit i. Helt enkelt att de blir utan en reserv om förstemålvakten skadar sig. Så vi fick gå ett steg till och hittade nu ett alternativ i Tyskland.
Gå till toppen