Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

De är redo för ett nytt Malmöderby

Den ena är helt säker på matchutgången. Den andra vet precis när de kan avgöra till sin fördel. Malmölagens båda tränare ser framemot ett publiktungt derby.

LB07-tränaren Otto Persson och Rosengårdstränaren Jonas Eidevall ser fram emot söndagens derby i damallsvenskan.Bild: Collage
FC Rosengård har siktet inställt på SM-guld och hymlar inte med att det är vinst som gäller under söndagens Malmöderby.
– Vi kommer spela viktiga matcher i höst och detta är inget undantag. Den viktigaste matchen är alltid den vi har framför oss. Vi vet att LB07 är ett lag som kan störa alla lag i den här serien och det krävs att vi kommer upp i riktigt hög nivå under matchen så att vi kan vinna, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.
Har ni den formen nu?
– Ja, det tycker jag och vi gjorde en bra match mot Växjö senast. Men vi kan inte leva på gamla meriter. Allt handlar om hur vi kommer ut och presterar som lag imorgon. Vi har självförtroendet, men vi kan inte vara bekväma.
LB07-tränaren Otto Persson tror att det kommer bli en tuff match för hans lag.
– Vi var verkligen missnöjda med vår prestation mot Piteå senast, men vi har haft en bra vecka och tränat hårt. Nu kommer Rosengård förmodligen vilja kontrollera spelet, vilket kommer bli svårt att undvika. Det gäller att hålla emot och inte släppa in för tidigt mål.
– Jag har tidigare under säsongen sett hur Rosengård, när de ligger under eller om det står oavgjort, bjuder på rätt mycket chanser. De går framåt lite vilt, och där har vi vår chans.
Ett uttalande som Eidevall inte kan avfärda.
– Det blir så naturligt eftersom vi alltid går för seger i varje match. Det finns ingen match i damallsvenskan där vi är nöjda med ett oavgjort resultat. Varken på förhand eller under matchen. Det är klart att det ligger i sakens natur att vi balanserar mer offensivt om vi behöver jaga ett resultat, så det har väl Otto helt rätt, säger han.
Kommer det märkas att det är derby?
– Förhoppningsvis märks det publikmässigt.
Gå till toppen