Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Ett sprudlande nyförvärv och målvaktsfrågor

Walter Viitala heter Malmö FF:s senaste nyförvärv. Den finska målvakten sprudlade av energi och glädje när han omedelbart tränade under lördagen.
Samtidigt gav Fredrik Andersson kryptiska svar om den kommunicerade skadan.
– Jag har fått ett skott på fingret men det är inget. Det är inte så mycket mer. Vi får berätta mer senare, säger andremålvakt Andersson.

Fredrik Andersson ska opereras men gav kryptiska svar när Walter Viitala, klar för MFF under lördagen, tränade omedelbart med delar av laget.Bild: Bildbyrån Malmö FF
MFF:s vd Niclas Carlnén berättade tidigare under lördagen för Sydsvenskan att Fredrik Andersson ska genomföra en mindre operation under nästa vecka.
Men på MFF:s träning under lördagskvällen var han med och stod i mål.
– Jag har fått ett skott på fingret men det är inget. Jag hörde att Niclas gått ut och sagt att det är operation men det är inte så stort. Jag ska med till Ungern till matchen på tisdag, det är tanken i alla fall.
– Det är inte så mycket mer. Vi får berätta mer senare, säger Fredrik Andersson kryptiskt.
Med på träningen var även det senaste nyförvärvet – finske målvakten Walter Viitala.
– Ärligt talat, jag vill träna igen. Jag är så full av energi. Titta på de här faciliteterna. Det här är mitt typ av liv. Jag njuter av det här. Jag är väldigt glad över att vara här, säger 26-åringen.
Viitala var med och tog sensationellt ligaguld med IFK Mariehamn innan han flyttade till Viborg FF där han var med och åkte ur Superligan. Tiden mellan kontakt och signerat kontrakt med MFF var kort.
– Första kontakten var i onsdags men jag ville inte tro på det då. Malmö är en stor klubb och jag vet att jag är redo för en sådan transfer. Allting blev klart i fredags. Då gjorde jag sista träningen med Viborg, fick 20 minuter på mig att packa mina saker och åka mot Malmö för läkarundersökning. Det var en galen dag, säger Viitala.
Hur skulle du beskriva din målvaktsstil?
– Jag tycker den är modern. Jag gillar att kontrollera straffområdet, är bra en mot en och bra med fötterna. Jag är en verbal målvakt som gillar att styra försvararna och få dem att se bra ut.
Viitala kunde knappt stå still när han energiskt berömde ledarstaben och känslorna över att vara i Malmö FF.
– Jag är väldigt nöjd med målvaktstränaren [Jonnie Fedel]. Han är precis vad jag hade hoppats på. Alla träningsmoment stämmer överens med matchsituationer och det är organiserat och välplanerat.
– Jag är redo. Du behöver inte en uppvärmning framför supportrar som här i Malmö. På med handskarna och du är redo, säger han.
Vem skulle du säga att du vill vara lik av de stora målvakterna ute i Europa?
– David De Gea. Han är den ultimata målvakten men även Jan Oblak. Oblaks kroppstyp med De Geas spel med fötterna skulle jag säga.
Gå till toppen