Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Kaxiga beskedet inför Malmöderbyt: ”Vi kommer vinna”

Rosengård har aldrig släppt in mål i ett Malmöderby i damallsvenskan. En trend de inte tänker tappa. Men om det har LB07 helt andra planer.

Simone Boye Sørensen och Mia Persson i närkamp under vårens Malmöderby på Stadion.
1-0, 2-0 och 3-0. Det är samtliga resultat när LB07 och FC Rosengård mött varandra i damallsvenskan. Alla i favör till storasyster Rosengård.
Det i sin tur betyder att FCR inte släppt in ett enda mål i ett Malmöderby.
– Det visste jag faktiskt inte. Då får vi jobba på att hålla nollan igen, säger mittbackslåset i Rosengård Simone Boye Sørensen.
26-åringen, hennes backkollegor i Rosengård och målvakten Zećira Mušović har tillsammans släppt in minst mål i damallsvenskan hittills. Varför de lyckats så bra har Boye Sørensen inget svar på, men hon tycker de blir bättre och bättre vilket gör det svårare och svårare för någon att spräcka deras nolla.
– Försvarsspelet blir bättre hela tiden eftersom vi fått tid tillsammans. Nu känner vi varandra bättre och lyckas därför spela på samma sätt matcherna igenom. Under våren tycker jag nivån var lite ojämn, men jag tycker att det blivit mycket bättre.
Under Malmöderbyt ser Rosengård ut att kasta om i startelvan och för ovanlighetens skull spela med trebackslinje.
– Vi kan spela på många olika sätt och jag gillar både trebackslinje och att spela med fyra backar, så för mig spelar det inte så stor roll hur vi ställer upp, säger Boye Sørensen.
Blir det någon skillnad i hur ni spelar?
– Nej, inte för mig. Visst det är ett annat sätt att spela försvarsspel på, men jag tycker att det är lugnt. Vi har tränat mycket på båda sätten, så jag tycker vi har koll på bägge.
Hur kommer det gå i matchen då?
– Vi kommer vinna.
Trots Boye Sørensens självsäkerhet tror LB07:s lagkapten Mia Persson ändå att hennes lag kommer kunna utnyttja Rosengårds trebackslinje och spräcka nollan.
– De har en bra defensiv och är svåra att göra mål på. Det är dessutom väldigt få som gör mål på dem och framförallt är det inte många som gör fler än ett mål, säger Persson.
– Det gäller för att oss att vi verkligen är kreativa och sätter de chanserna vi får. Det är på tiden att vi spräcker nollan i seriespelet.
Vad som talar emot att LB07 ska lyckas med bedriften är bland annat en avstängning på just Mia Persson. Lagkaptenen är nämligen LB07:s meste målskytt.
– Det är bara tillfälligheter som gör att jag leder den ligan. Jag är ganska säker på att det inte kommer se ut så i slutet av säsongen. Det känns som att vi har spelare som är på gång och kan göra fler mål än så.
Gå till toppen