Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

LB07 under nedflyttningsstrecket

LB07 blev utan poäng i Malmöderbyt. Nu ligger laget under nedflyttningsstrecket.
– Vi är medvetna om tabellpositionen, men inte stressade, sa LB07-tränaren Otto Persson.

LB07 fortsätter att tappa i den allsvenska tabellen efter förlusten i Malmöderbyt.Bild: Bildbyrån
I juni låg LB07 på en fjärdeplats i den allsvenska tabellen, men när två matcher har spelats efter sommaruppehållet befinner sig laget nu på en elfteplats.
– Tabelläget beror inte på att vi förlorade mot Rosengård. Andra lag runt oss har fått med sig tre poäng för att de till exempel vunnit mot Kalmar, medan vi fick noll poäng mot Rosengård. Det är stor skillnad. Det är inte i en sådan här match vi ska ta poäng, sa Otto Persson.
För att LB07 ska kunna förbättra sin tabellposition måste de förbättra sin prestation - och inte nödvändigtvis ta poäng i de närmast kommande matcherna, enligt Otto Persson.
– Vi känner ingen stress, men vi vet att vi är inblandade i botten och att vi nu kommer fortsätta möta lag i den övre delen av tabellen.
– Vi måste se till att vår prestation kommer upp ett snäpp, att vi blir konsekventa och att vi fortsätter göra det som vi ska göra. Det är nämligen viktigt att vi kommer dit och får med oss ett gott självförtroende när vi möter de andra lagen som kommer vara inblandade i streckstriden.
Förlusten mot FC Rosengård fanns det enligt LB07-tränaren inte mycket att säga om.
– Vi har jobbat mycket på att förvara oss kollektivt och det lyckades vi väl relativt bra med i 20 minuter. Sedan började vi bli otåliga och började gå bort oss i presspelet. Det är det inte mycket att säga om.
– Det är synd vi släppte in mål på fasta situationer, men faktum är att Rosengård skapade andra chanser att göra mål på och vi mötte ett bra Rosengård och inte riktig kom upp i den nivå som behövs för att ta poäng i allsvenskan.
Hur stor roll spelade det att ni saknade avstängda Mia Persson?
– Nej, det är inget vi skyller på, sa en synligt besviken LB07-tränaren.
Gå till toppen