Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Utklassning i Malmöderbyt

Malmöderby i damallsvenskan. Då var en sak tydlig: det var storasyster mot lillasyster när FC Rosengård körde över LB07.

Rosengårds Iva Landeka gör 1-0 i söndagens Malmöderby.Bild: Johan Nilsson/TT
LB07 hade sin meste målskytt, i form av Mia Persson, avstängd och FC Rosengård hade hittat formen i Växjö helgen innan. Med andra ord blev det en allt för svår uppgift för tabellnian LB07 att ro på en av damallsvenskans stora guldfavoriter.
Och FCR vred upp tempot direkt.
Redan i den fjärde matchminuten fick LB07-målvakten Emma Lind göra matchens första räddning. Fiona Brown tog sig nämligen förbi på kanten, drev in i straffområdet och tvingade Lind att lämna sin plats i målet, för att rädda bollen ut till en hörna.
Bara två minuters senare avslutade Caroline Seger strax utanför den första stolpen.
LB07 hade alltså problem att stå emot FC Rosengård redan från början och tvingades allt som ofta att flytta över samtliga fem mittfältare på den planhalva som spelat fördes på.
Så småningom började regnet vräka ner på Malmö IP, vilket gjorde att spelet gick ännu snabbare - och LB07:s problem blev desto större.
Redan i den 10 matchminuten var mittbacken Anna Björk Kristjánsdóttir närmligen bara en decimeter från att rensa bollen in i eget mål.
Efter att Fiona Brown sedan ramlat två gånger i straffområdet och Rosengårdstränaren Jonas Eidevall ropat sig hes i hoppet om en straff, kom också ledningsmålet.
Den danska yttermittfältaren Sanne Troelsgaard låg bakom 1-0-målet. Hon fick bollen på mitten av LB07:s planhalva, drev in bollen hela vägen fram till straffområdet, väggade sig in och avslutade förbi Emma Lind i målet. Men målskytten blev Iva Landeka som ramlade in bollen i mål, bakom Lind, tillsammans med en LB07-försvarare.
Även det andra målet låg Troelsgaard bakom. Det kom bara tio minuter efter det första.
Den gången hoppade hon högst på en hörna, nickade bollen över Emma Lind fram till en framrusande landsmaninna, Simone Boye Sørensen, som enkelt kunde peta in bollen i mål.
Den andra halvleken började ungefär på samma sätt som den första. FC Rosengård fortsatte att både ånga på och skapa målchanser.
Efter tio minuter var de och snuddade på ytterligare ett ledningsmål. Anja Mittag lyckades nämligen driva förbi sin försvarare in i straffområdet, men avslutade ett par meter utanför.
När det sedan var ungefär tio minuter kvar att spela var Troelsgaard nära på att spela fram till ett tredje mål.
Hon tog sig fram på kanten på nytt, drev förb sin försvarare in i straffomårdet och spelade snett-inåt-bakåt till Lisa-Marie Utland. Men norskan avslutade långt över.
Minuten efter kom hon och Utland ännu närmre. Danskan drev förbi sin försvarare på nytt - och den här gången var hon fri med målvakten med tio meter kvar till straffområdet. Men då räddade Emma Lind. Bollen hamnade bakom målvakten hos en framrusande Utland och en hemåtspringade Maria Møller Thomsen. Utland nådde bollen först, men petade den precis utanför stolpen.
Det var ett riktigt slutkört gäng från Limhamn som i slutskedet av matchen inte hade mycket att sätta emot matchens gigant FC Rosengård.
Till slut kom också det tredje målet.
Det var på hörna som Glodis Perla Viggodottir kunde nicka in bollen i mål i slutminuterna.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2018: FCR-LB07
Gå till toppen