Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll: MFF i Europa League

Max Wiman: Alla utom "Trasten" flög in - men vilka landar verkligen på planen?

En viktig spelare saknades när Malmö FF checkade in på hotellet i den lilla orten Herceghalom strax utanför Budapest. Arnor Traustason.

Sviterna efter den hjärnskakning han uppenbarligen haft tycks alltså inte ge med sig och det är oroande, eftersom det inte finns något som kan ha så osäker prognos som huvudskador. Islänningen är definitivt en av de viktigaste pjäserna i nye tränaren Uwe Röslers spelupplägg, har fått en centralare roll i spelet och därmed också blivit farligare offensivt.
Hur många spelare som saknas i slutändan när MalmöFF checkar in på planen inför returmötet i Champions League-kvalet mot Vidi återstår att se. Min känsla - ren känsla, inga fakta - är att det blir fler. Tror att Carlos Strandberg spelar, men tror i alla fall inte att både Rasmus Bengtsson och Behrang Safari gör det.
Men alla är här, förutom "Trasten" då, vad gäller A-kontrakterade spelare. Även Bonke Innocent som de senaste matcherna inte ens fått vara med i utökad matchtrupp.
Den ende av lärlingen jag hann räkna in - och det lär inte vara fler - är Hugo Andersson.
I så fall är det 20 spelare här, två utöver vad som får användas. Alltså finns något frågetecken.
Lärlingsmålvakten Mathias Nilsson är alltså inte med. Johan Dahlin och Fredrik Andersson är det. Den operation som Andersson sägs behöva genomgå kan alltså inte vara särskilt fotbollsrelaterad. Eller så är det något helt annat som vi får veta när matchen mot Vidi spelats.
Försökte pumpa sportchefen Daniel Andersson på fler detaljer runt målvaktskarusellen, där MFF alltså i sista stunden plockade in finnen Walter Viitala från danska Viborg, men tji fick jag. På frågan om han kunde tänka sig att utveckla det hela, var svaret bara "nej". Och även om han förstod att folk kanske undrade, så fick de inte fler besked. Basta.
Ska man läsa av spelarna, tyckte jag att Markus Rosenberg utstrålade väldigt mycket självförtroende var väldigt avslappnad, men laddad. Såg väldigt sugen ut helt enkelt.
MFF-hotellet ligger alltså i den lilla byn Herceghalom, som får mig att tänka på Heleneholm. Möjligen kan det bero på att vi har ett H&M intill vårt hotell, vi passerade något som såg ut som en exakt kopia av Lindabs anläggning uppe i Grevie (jätte i byggkomponenter och ventilation) och såg sedan Ikeas klassiska skylt och varuhus. Då hade vi åkt en bra stund genom det som skulle kunna varit skånsk landsbygd.
Lägg därtill att termometern i skrivande stund visar 33 grader. Allting får en att känna sig som hemma alltså. Ja, förutom att temperaturen halverats i Malmö senaste dagarna...
I kväll tränar MFF på den lilla matcharenan i en förort till Budapest, en kvart från hotellet. Avspark på tisdagskvällen är 20.00.
Gå till toppen