Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rosengårdstränaren gör comeback – med spansk landslagsspelare

Rosengårdstränaren Malin Levenstad gör comeback som spelare.
Klubben har nu presenterat henne som en ny spelare i truppen – tillsammans med den den spanska landslagsspelaren Celia Jiménez Delgado.

Rosengårds fystränare Malin Levenstad gör comeback som spelare i truppen.Bild: @imageAuthorName CHRISTIAN ÖRNBERG
Assisterande tränare i FCR, Malin Levenstad, har sett träna med laget sedan de kom tillbaka från sommarens speluppehåll. Nu kom förklaringen. Hon är klar som spelare i truppen.
– Att få möjligheten att va spelande tränare för laget i mitt hjärta känns som de bästa av två världar. Jag ser, på alla sätt, fram emot de kommande månaderna med laget, säger hon till Rosengårds hemsida.
Malin Levenstad slutade spela sommaren 2014 efter att ha varit utlånad till AIK under vårsäsongen. Hon gjorde nästan 160 allsvenska matcher för Malmö FF och LDB FC Malmö, där hon också var lagkapten.
Samtidigt presenterar FCR ytterbacken Celia Jiménez Delgado som ska ha blivit klar för laget i helgen. Spanjorskan är 23 år gamla och kommer närmast från Seattle Sounders Women. Hon har skrivit på ett korttidskontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– Jag är Jag är väldigt glad över att jag har fått skriva på för Rosengård och att jag kommer få spela i en klubb med en sådan rik historia av framgång. Jag blev lockad av möjligheten att få spela om titlar och Champion League - och jag är fast besluten att hjälpa klubben att uppnå sina ambitioner. Alla har varit väldigt välkomnande och jag kan se att detta kommer att bli en bra miljö för mig att spela in, säger hon till FCR:s hemsida.
FCR:s portchef Therese Sjögran är nöjd med den spanska värvningen.
– Det har varit ett stressigt fönster, men väldigt glad för att vi lyckats signa 2 spelare som kommer spetsa till truppen. Celia kommer närmast från Seattle Sounders Women och spelar även i spanska landslaget. Hon är en modernt spelande ytterback som kommer tillföra mycket i vår offensiv, säger Sjögran till Rosengårds hemsida.
Gå till toppen