Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Skånskt larmbolag finalist i europeisk tävling

Det Malmöbaserade larmföretaget Minut är en av 25 finalister i tävlingen EIT Digital Challenge. Prispaketet innehåller sammanlagt 750.000 euro, motsvarande cirka 7,7 miljoner kronor, i internationellt tillväxtstöd.

Nils Mattisson, vd och medgrundare på Malmöbolaget Minut som har utvecklat en uppkopplad sensor för hemövervakning.
Malmöbolaget har utvecklat en innovativ larmdosa som kan upptäcka både brand och inbrott genom att analysera ljud, och är nu ett av två svenska företag bland de övriga finalisterna från totalt elva EU-länder. Det andra svenska företaget är Stockholmsbaserade Baffin Bay Networks.
EIT Digital är en europeisk organisation för öppen innovation, och verkar för att främja forskningsbaserad digital teknik samt entreprenörskap i Europa.
Tävlingen syftar till att hitta de bästa digitala deeptech-innovationerna, det vill säga forskningstunga lösningar. Samtliga finalister är så kallade scaleups, som enkelt förklarat är uppstartsföretag i tillväxtfasen.
De två bästa företagen i varje tävlingskategori vinner ett helt års stöd för att odla sin verksamhet i och utanför Europa. Dessutom får förstaprisvinnarna i varje kategori 50 000 euro. Vinnarna presenteras i Bryssel i oktober.
Läs mer: Skånskt larmbolag tar rygg på globala försäkringsjättar
Läs mer: Malmöbolaget Minut tar in nya miljoner från tunga techprofiler
Gå till toppen