Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Startsträckan kort för Redhawks

Malmö Redhawks inleder med intensivt matchschema i säsongsinledningen som drar igång med CHL-spel redan i augusti.

Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander tillsammans med huvudtränaren Peter Andersson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Malmö kickade igång säsongen på allvar för en vecka sedan när laget klev på is. På tisdagen spelar laget sin första träningsmatch mot Pantern och följer sedan upp med en ny träningsmatch redan på torsdag mot Linköping.
– Vi har valt att köra på med en tuff matchvecka nu för att göra lite test och få svar på var vi befinner oss och sedan fortsätter vi att jobba därifrån inför starten i CHL som är om drygt två veckor, säger Malmös assisterande tränare Martin Filander som får undvara fyra skadade spelare mot Pantern.
Emil Molin, Niklas Arell, Stefan Warg och Max Görtz är alla skadade, men de två sistnämnda är närmast spel.
– Men av säkerhetsskäl startar de inte mot Pantern. Vi ska få igång dem lugnt och fint efter deras tidigare skador, säger Martin Filander som med tanke på lagets korta startsträcka inför CHL hoppas på att det kuggar i ganska omgående.
Den 31 augusti ställs Malmö mot finska Turku och två dagar senare vitryska Yunost.
Panterns nye tränare Viktor Stråhle.Bild: Lars Brundin
– Det är oerhört viktigt att komma in i matchgängorna direkt och få se att grundspelet och försvarsspelet sitter där. Sedan tror jag inte att det kommer att vara fläckfritt i den här matchen, men förhoppningsvis har det som vi jobbat med den senaste veckan börjat bära lite frukt.
Panterntränaren Viktor Stråhle är i en annan situation. Han är ny på posten i Pantern och har till stora delar ett helt nytt lag att spela ihop även om huvudingredienserna blir ganska likt det som präglade lagets spel förra säsongen.
– Förhoppningen är att vi ska se lite linjer av det som vi har jobbat med under den första tiden. För egen del tycker jag att vi har hunnit längre än vad jag trodde, menar han inför tisdagen.
Gå till toppen