Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tonårsmamman efterlyser en likvärdig skola

Ju mer stressade elever och avancerade uppgifter, desto mer hjälp krävs ofta hemifrån för att få bra betyg. För att slippa se sina barn misslyckas går en del föräldrar så långt att de till och med skriver hela skolarbeten åt dem.

Hemma vid köksbordet har Agneta Persson lagt många kvällar på att stötta dottern med skolarbetet. Sanna Persson och bästa kompisen Milla Stern har båda kommit in på sina gymnasieval.Bild: Julia Lindemalm
”Jag har skrivit en uppsats i min dotters namn. Det var i våras när hon gick i ettan på gymnasiet och hade en tuff period. Hon låg här hemma och bara grät, så till slut bestämde jag mig för att helt enkelt skriva ihop en uppsats åt henne. Det var dessutom i ett ämne jag behärskar väl. Utmaningen var att se till att det inte märktes att jag skrivit. Egentligen är det ju helt fel, fusk, men jag var ändå lättad när hon fick A.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen