Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Äntligen fullträff för Makethemark

Äntligen fick Makethemark sin storloppsseger. På tisdagskvällen blev det full pott i Jubileumspokalen på Solvalla med en miljon kronor i förstapris. – Jag tycker att han var väl värd den här vinsten och det tycker nog många andra också, sade tränaren Petri Salmela.

Ulf Ohlsson serverade Makethemark ett fint lopp som fyra i andraspår. Ekipaget fick dessutom bra draghjälp i tredjespår runt sista kurvan.
– 200-300 meter från mål var jag säker på seger. Det här var verkligen skitkul och jag känner en enorm glädje för hästen, sade Ohlsson.
Makethemark är topphästen som aldrig vunnit något stort – fram till i kväll. På 41 starter har han varit på prispallen hela 32 gånger.
I fjol tillhörde han en av favoriterna till Derbyt men tränare Salmela glömde bort att anmäla hästen.
– Min absolut största seger. Min röst är svag just nu, men jag är otroligt glad, sade en rörd Petri Salmela.
EM för ston gick till Sverige och Stefan Persson bakom Darling Mearas. Halmstadsekipaget släppte ledningen på första långsidan till italienskan Trendy Ok som anförde i ett stenhårt tempo.
– Loppet blev precis som jag hade hoppats och jag är så jäkla glad. Hon var inte bra senast men ikväll var hon sig själv igen. Hon är fantastiskt, hon har bara gjort 21 starter men slår ändå Europas bästa ston, sade Stefan Persson.
Förstapriset var hela 900 000 kronor och hon passerade sex miljoner kronor i prissumma.
Alessandro Gucciadoro, som körde Trendy OK, fick hela 10 000 kronor i böter och tre dagars avstängning.
Pietro Gubellini lyckades prestera en ännu fulare drivning och fick böta 27 000 kronor samt avstängd i tolv dagar.
Stefan Melander köper gärna hästar från Nordamerika. Snowstorm Hanover kom i vintras med väldigt bra meriter, bland annat seger i ett av de största loppen – Kentucky Futurity på The Red Mile i Lexington.
Det har varit stolpe ut hittills i år men i Big Noon Pokalen kom första segern i Sverige.
Örjan Kihlström körde fyraåringen för första gången i stället för tränaren Stefan Melander och fick en väldig fart på hästen. Ekipaget smög med i tredjespår runt sista kurvan, mitt på upploppet drog Kihlström huvan från hästens öron och på bara några travsteg avgjordes loppet.
– Snowstorm Hanover har tagit tid på sig men nu verkar han trygg och säker. En jättefin häst som jag tror kommer att få en bra höst, sedan hoppas jag en hel del på nästa säsong för hans del, sade Stefan Melander.
Gå till toppen